null Október 31-ig kell bejelenteni a 2018-as növényvédőszer-forgalmi adatokat

Október 31-ig kell bejelenteni a 2018-as növényvédőszer-forgalmi adatokat

2019. október 17, csütörtök

2019. október 31-ig kell bejelenteni a 2018-as növényvédőszer-forgalmi adatokat a Nébih Ügyfélprofil Rendszerében (ÜPR). A bejelentés cégek esetében csak meghatalmazással végezhető.

Múlt hét óta elérhető a növényvédőszer-forgalom bejelentés felülete a Nébih Ügyfélprofil Rendszerében (https://upr.nebih.gov.hu/). Az adatok rögzítése cégek esetében kizárólag aktív meghatalmazással végezhető. A zavartalan ügyintézés érdekében a meghatalmazásokat érdemes minél hamarabb elkészíteni az ÜPR-ben.

A szerforgalmi bejelentéssel kapcsolatban további részletes információk olvashatóak alábbi cikkünkben: https://portal.nebih.gov.hu/-/kotelezo-adatszolgaltatas-az-elozo-evi-novenyvedo-szerforgalomrol

Kérdés esetén a Nébih ügyfélszolgálata az alábbi elérhetőségeken áll az érdeklődők rendelkezésére:

telefonszám: 06-1/336-9000; 06-1/336-9024

email: ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu; felugyeletidij@nebih.gov.hu

Friss hírek

2024. április 15, hétfő

Több száz gyümölcsültetési szaporítóanyagot semmisítettek meg az ellenőrök az ónodi piacon

Folytatódott a tavaszi szőlő- és gyümölcs-szaporítóanyagok árusításának ellenőrzése. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a vármegyei kormányhivatalok, valamint a NAV szakemberei április elején hatósági ellenőrzést tartottak az ónodi Országos Állat- és Kirakodóvásáron. Az akció során több száz gyümölcsültetési szaporítóanyagot kellett megsemmisíteniük. A leggyakoribb problémák a szaporítóanyagok minőségével voltak, de a címkék kapcsán is számos hiányosságot találtak az ellenőrök. A rózsatövek esetében feltűnő volt a fajtamegjelölés és a származást igazoló dokumentumok hiánya.

Tovább >

2024. április 13, szombat

Keddtől élesedik a mezőgazdasági termékek behozatalát bejelentő felület

Április 16-án hatályba lép az egyes mezőgazdasági termékek Magyarországra történő behozatalára vonatkozó kormányrendelet1. A jogszabály szerint a bejelentésköteles termékek nem magáncélú behozatalát tervező természetes személynek, egyéni vállalkozónak, jogi személynek vagy egyéb szervezetnek e szándékát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih) előzetesen jeleznie kell. Az elektronikus adatszolgáltató űrlap, valamint a tematikus ügyfélszolgálati csatornák keddtől lesznek elérhetőek az ügyfelek számára.

Tovább >