null Nem engedélyköteles létesítmények bejelentése

Nem engedélyköteles létesítmények bejelentése

A nem engedélyköteles élelmiszer-előállító tevékenységet (főleg növényi eredetű élelmiszerek előállítása) kötelező bejelenteni a vállalkozás telephelye szerint területileg illetékes élelmiszerlánc-felügyeleti szervnek.

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény  23. § (2) bekezdésének előírását figyelembe véve az élelmiszer-vállalkozás köteles az élelmiszervállalkozási tevékenység folytatására irányuló szándékát az élelmiszerlánc-felügyeleti szervnek bejelenteni, amely az Éltv. 35. § (2) bekezdése alapján az élelmiszer-vállalkozásokat nyilvántartásba veszi.

A nem engedélyköteles üzemek bejelentési kötelezettségének a vállalkozás telephelye szerint területileg illetékes élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörben eljáró járási hivatalnál tehet eleget. Az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörben eljáró járási hivatalok illetékességi területe a 383/2016. (XII.2.) Korm.rendelet 3. mellékletében szerepel. A járási hivatalok elérhetőségei megtalálhatók a kormanyhivatal.hu oldalon.

A bejelentési eljárás díj és illetékmentes. A bejelentésre vonatkozó részletes rendelkezéseket az élelmiszerek forgalomba hozatalának, valamint előállításának engedélyezéséről, illetve bejelentéséről szóló 57/2010. (V. 7.) FVM rendelet tartalmazza.


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >