null Március 20-a után is kiváltható az őstermelői igazolvány

Március 20-a után is kiváltható az őstermelői igazolvány

2013. március 13, szerda

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a mezőgazdasági termelők figyelmét, hogy téves az az információ, mely szerint az őstermelői igazolvány kiállítását vagy érvényesítését kizárólag tárgyév március 20-ig lehet kérelmezni.

A március 20-ai határidőnek kizárólag azon őstermelők esetében van jelentősége, akik tárgyév január 1-je és március 20-a között is folytattak őstermelői tevékenységet, illetve azon ügyfelek esetében, akik a társadalombiztosítási rendszerben kizárólag őstermelőként biztosítottak. Az őstermelői igazolvány ugyanis akkor hatályos január elsejétől, ha az adott adóév március 20-ig érvényesítésre kerül.

A március 20-át követően érvényesített igazolványok a kiállítás napjától kezdődően hatályosak.

Az őstermelői igazolvány kiállítása vagy érvényesítése egész évben kérelmezhető, az ügyfél állandó lakóhelye szerint illetékes megyei kormányhivatal mezőgazdasági szakigazgatási szervénél (járási állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatal falugazdász irodája, megyei kormányhivatalok földművelésügyi igazgatósága).
Az őstermelői igazolvány kiállításához szükséges nyomtatványokat letölthető a NÉBIH honlapjáról.


Földművelésügyi Igazgatóság


Friss hírek

2023. december 14, csütörtök

Elismert tenyésztő szervezetek

Magyarországon elismert tenyésztő szervezetek

Tovább >

2022. május 23, hétfő

Katasztrófahelyzetek esetén alkalmazható engedmények

Növényevők esetén a takarmány legalább 60%-ának magából a termelőegységből kell származnia, ha ez nem lehetséges, akkor más ökológiai gazdaságokkal együttműködésben kell előállítani. Az emlősök táplálása során előtérbe kell helyezni az anyatejes táplálást az az adott fajra vonatkozóan előírt minimális ideig.

Tovább >