null Közlemény kifogásolt élelmiszerről

Közlemény kifogásolt élelmiszerről

2010. március 25, csütörtök

A Tolna Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága hatósági ellenőrzési tevékenysége során az országba állati melléktermékként („FLECK-HUNDEFUTTER" – kutya eledelként) érkező alapanyagból emberi fogyasztásra átcsomagolt pacalt talált a HUSIM-PEX Húsipari Kft. tengelici feldolgozó üzemében.

A termék magyar nyelvű jelölése szerint a helyben előállított termék:

Megnevezése: Gyorsfagyasztott marhapacal.

Minőségét megőrzi: -18°C-on 1 évig.

Netto mennyiség: 5 kg

Gyártó: HUSIM-PEX Kft.

7054 Tengelic, Gindly u. Hrsz. 0142/2

Ovál jelben: HU 816 EK

Felengedés után visszafagyasztani tilos! – felirattal.

Ismereteink szerint bértárolásra mintegy 1,5 tonna termék a Vadex Mezőföld Rt. (Székesfehérvár, Tolnai u. 1.) raktárába, illetve több mint 2 tonna - nagykereskedelmi értékesítés céljából – a Velence-Meat Kft.-hez (Székesfehérvár, Raktár u. 13.) került. A termék további előállítását és forgalmazását hatóságunk megtiltotta és elrendelte a forgalomban lévő termékek visszahívását.

A HUSIM-PEX Húsipari Kft. az élelmiszer előállítási tevékenységre az engedélyt 2010. március 17-én kapta meg, ugyanakkor a számlák alapján az illegális előállítói és forgalmazási tevékenységet már azt megelőzően, illetve az engedély jogerőre emelkedése alatt is folytatta. Az üzem tevékenységét hatóságunk felfüggesztette.

A HUSIM-PEX Húsipari Kft. üzemében talált mintegy 500 kg terméket állatmenhelyre szállíttatták, míg a Velence-Meat Kft.-nél tárolt fagyasztott árut szintén eltávolították a helyszínről. A székesfehérvári nagykereskedelmi cég raktárában még fellelhető 585 kg terméket elkobozták; az eladott mennyiségeket a viszonteladók már értékesítették, így annak visszagyűjtése még nem történt meg.

 

Dr. Bognár Lajos

elnökhelyettes


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >