null Készletjelentés felhívás

KÉSZLETJELENTÉS nagykereskedelmi tevékenységet végzők esetén

KÉSZLETJELENTÉS nagykereskedelmi tevékenységet végzők esetén
2018. június 14, csütörtök

A 127/2009 (IX. 29.) FVM rendeletben foglaltak szerint nagykereskedelmi tevékenységet végző természetes vagy jogi személy esetén adatszolgáltatási kötelezettség áll fenn minden borpiaci év végén (július 31.) a készletein található szőlőmust, szőlőmustsűrítmény, finomított szőlőmustsűrítmény és borkészlete vonatkozásában a borászati hatóság felé

A szőlészeti és a borászati adatszolgáltatás, valamint a származási bizonyítványok kiadásának rendjéről, továbbá a borászati termékek előállításáról, forgalomba hozataláról és jelölésérő szóló 127/2009 (IX. 29.) FVM 8. § (1)38 A 436/2009/EK rendelet 11. cikke szerinti „nagykereskedelmi tevékenységet folytató természetes vagy jogi személy a 436/2009/EK rendelet V. melléklete szerinti jelentést a NÉBIH részére nyújtja be a július 31-én birtokában lévő szőlőmust-, szőlőmustsűrítmény-, finomított szőlőmustsűrítmény- és borkészletekről minden év augusztus 10-ig.”

Fentiekre tekintettel kérjük, hogy jelen felhívásban található táblázatot kitöltve, beszkennelve a bor@nebih.gov.hu e-mail címre megküldeni szíveskedjen.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az adatszolgáltatás elmulasztása a szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló 2004. évi XVIII. törvény (a továbbiakban: Btv.) 51/A. § szerinti mulasztási bírság kiszabását vonja maga után.

A Btv. 51/A. § (1) bekezdése alapján, a borászati hatóság vagy a hegybíró mulasztási bírságot szab ki, ha a borászati hatóság vagy a hegybíró felé előírt bejelentési vagy adatszolgáltatási kötelezettséget elmulasztották, a bejelentésköteles tevékenységet bejelentés nélkül végezték el, vagy az adatszolgáltatást hiányosan vagy valótlan adattartalommal teljesítették.

 

Készletjelentés


Friss hírek

A Parlagfű Bejelentő Rendszerről általában és a státuszváltoztatás fontosságáról
2020. június 3, szerda

A Parlagfű Bejelentő Rendszerről általában és a státuszváltoztatás fontosságáról

Az idei évben már június 11-től fogadja a bejelentéseket a Parlagfű Bejelentő Rendszer (PBR).

Tovább >

Egyszerűsödött a támogatásokhoz szükséges állatlétszám igazolása a baromfitartók számára
2020. május 27, szerda

Egyszerűsödött a támogatásokhoz szükséges állatlétszám igazolása a baromfitartók számára

A Nébih tájékoztatja a baromfitartókat, hogy a Magyar Államkincstár döntése alapján az állatbetegségek megelőzésével, leküzdésével kapcsolatos támogatások alapjául szolgáló állatlétszám megállapításához és igazolásához a madárinfluenza leölési határozatok adatai is felhasználhatóak a kifizetés kérelmezésekor.

Tovább >