Győr-Moson-Sopron megye - 42. számú vizsgálat -Főzőkonyha - Győrszemere
Győr-Moson-Sopron megye - 42. számú vizsgálat -Főzőkonyha - Győrszemere
42. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Főzőkonyha
(9121 Győrszemere, Fő út 25.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 14,3 pont |
Menü: Lencsegulyásleves, Nudli porcukorral, Kiwi
Foto:
Mintavétel ideje: 2019. május 17.
Mintavételi alap : 72 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetője:
I sz. Nyugatmagyarországi Kereskedelmi, Vendéglátó és Szolgáltató zRt.
(9024 Győr, Hunyadi utca 14. Leier City Center A irodaház 1.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Lencsegulyásleves (364 g /adag)
Külső megjelenés: |
A pirospaprikától barnás-vörösesre színezett, opálos alaplében megfelelően tisztított szabályos, 1x1 cm-es kockára vágott narancsos színű sárgarépa és törtfehér gyökérzöldségkockákat, barnás színű lencseszemeket, és darálthús jellegű sertéshúsdarabokat tartalmaz az alapléhez képest megfelelő mennyiségben. A tetején narancsos-piros színű zsiradékcseppek vannak. Levesbetét törtfehér galuskatészta. |
Állomány: |
Az alaplé sűrűn folyó. A zöldségek kissé túlfőttek, a lencse nem egyenletesen főtt át, a hús kissé kemény és száraz, rágási maradékot ad. Zsíros. |
Illat: | Jellegzetes, telt illatú, de zsíros. |
Íz: |
Jellegzetes, telt, de zsíros ízhatású. |
Nudli porcukorral ( 228 g /adag)
Külső megjelenés: |
Aranybarna, néhol sötétebb színűre pirított zsemlemorzsába forgatott, 5-7 cm hosszú, 1,5 cm átmérőjű, deformált formájú hengeres nudli látható olvadt porcukorral megszórva. A nudli metszésfelülete piszkosfehér színű. |
Állomány: | A tészta tömör, kissé száraz, a nudlik összeragadtak, jól átfőttek. A porcukor olvadt. |
Illat: | A pirított zsemlemorzsa illata dominál. |
Íz: |
A nudli jellemző, burgonyás-lisztes alaptészta ízű, a zsemlemorzsa és a cukor íze harmonizál vele. |
Kiwi ( 1 db - 74 g /adag)
Külső megjelenés: |
1db tojásdad formájú, 4-6 cm hosszú, barna héjas, zöld gyümölcshúsú, nem mosott kiwi a gyümölcs. |
Állomány: | Állománya megfelelő puhaságú, lédús, friss érett gyümölcsre jellemző. |
Illat: | A gyümölcsre jellemző, kevésbé intenzív illatú. |
Íz: |
Savanykás-édes, kevésbé intenzív. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Lencsegulyásleves
- Sertés színhús
- Napraforgóolaj
- Búzaliszt, BL55
- Lencse
- Kristálycukor
- babérlevél
- Bors, fekete, őrölt
- Fűszerpaprika, csemege
- Kömény, őrölt
- Só, jódozott
- Mustár
- Ecet
- Fokhagyma
- Gyökér
- Sárgarépa
- Vöröshagyma
- Zeller kocka mirelit
Nudli porcukorral:
- Napraforgóolaj
- Zsemlemorzsa
- Fahéj, őrölt
- Só, jódozott
- Nudli, mirelit
- Porcukor