null Győr-Moson-Sopron megye - 42. számú vizsgálat -Főzőkonyha - Győrszemere

Győr-Moson-Sopron megye - 42. számú vizsgálat -Főzőkonyha - Győrszemere

Győr-Moson-Sopron megye - 42. számú vizsgálat -Főzőkonyha - Győrszemere

42. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Főzőkonyha
(9121 Győrszemere, Fő út 25.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,3 pont

 

 

Menü: Lencsegulyásleves, Nudli porcukorral, Kiwi

Foto: 

Mintavétel ideje: 2019. május 17.

Mintavételi alap : 72 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetője:
I sz. Nyugatmagyarországi Kereskedelmi, Vendéglátó és Szolgáltató zRt.
(9024 Győr, Hunyadi utca 14. Leier City Center A irodaház 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Lencsegulyásleves (364 g /adag)

Külső megjelenés:

A pirospaprikától barnás-vörösesre színezett,  opálos alaplében megfelelően tisztított szabályos,  1x1 cm-es kockára vágott narancsos színű sárgarépa és törtfehér gyökérzöldségkockákat, barnás színű  lencseszemeket, és darálthús jellegű  sertéshúsdarabokat tartalmaz az alapléhez képest megfelelő mennyiségben. A tetején narancsos-piros színű zsiradékcseppek vannak. Levesbetét törtfehér galuskatészta.

Állomány:

Az alaplé sűrűn folyó. A zöldségek kissé túlfőttek, a lencse nem egyenletesen főtt át, a hús kissé kemény és száraz, rágási maradékot ad. Zsíros. 

Illat: Jellegzetes, telt illatú, de zsíros.
Íz:

Jellegzetes, telt, de zsíros ízhatású.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nudli porcukorral ( 228 g /adag)

Külső megjelenés:

Aranybarna, néhol sötétebb  színűre pirított zsemlemorzsába forgatott, 5-7 cm hosszú, 1,5 cm átmérőjű, deformált formájú hengeres nudli látható olvadt porcukorral megszórva.  A nudli metszésfelülete piszkosfehér színű.

Állomány: A tészta tömör, kissé száraz, a nudlik összeragadtak, jól átfőttek. A porcukor olvadt.
Illat: A pirított zsemlemorzsa illata dominál.
Íz:

A nudli jellemző, burgonyás-lisztes alaptészta ízű, a zsemlemorzsa és a cukor íze harmonizál vele.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiwi ( 1 db - 74 g /adag)

Külső megjelenés:

1db tojásdad formájú, 4-6 cm hosszú, barna héjas, zöld gyümölcshúsú, nem mosott  kiwi a gyümölcs.

Állomány: Állománya megfelelő puhaságú, lédús, friss érett gyümölcsre jellemző.
Illat: A gyümölcsre jellemző, kevésbé intenzív illatú.
Íz:

Savanykás-édes, kevésbé intenzív.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Lencsegulyásleves

  • Sertés színhús
  • Napraforgóolaj
  • Búzaliszt, BL55
  • Lencse
  • Kristálycukor
  • babérlevél
  • Bors, fekete, őrölt
  • Fűszerpaprika, csemege
  • Kömény, őrölt
  • Só, jódozott
  • Mustár
  • Ecet
  • Fokhagyma
  • Gyökér
  • Sárgarépa
  • Vöröshagyma
  • Zeller kocka mirelit

Nudli porcukorral:

  • Napraforgóolaj
  • Zsemlemorzsa
  • Fahéj, őrölt
  • Só, jódozott
  • Nudli, mirelit
  • Porcukor

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >