null Győr-Moson-Sopron megye - 39. számú vizsgálat -Gyarmati Aranydió Óvoda Csíkvándi Tagóvoda Tálalókonyha - Csíkvánd

Győr-Moson-Sopron megye - 39. számú vizsgálat -Gyarmati Aranydió Óvoda Csíkvándi Tagóvoda Tálalókonyha - Csíkvánd

Győr-Moson-Sopron megye - 39. számú vizsgálat -Gyarmati Aranydió Óvoda Csíkvándi Tagóvoda Tálalókonyha - Csíkvánd

39. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Gyarmati Aranydió Óvoda Csíkvándi Tagóvoda Tálalókonyha
(9127 Csíkvánd Rákóczi u. 28.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 11,3 pont

 

 

Menü: Tavaszi leves, Sült csirkemell gyümölcsmártással és párolt rizzsel

Foto: 

Mintavétel ideje: 2019. május 09.

Mintavételi alap : 18 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe:
Gyarmati Aranydió Óvoda Főzőkonyha
(9126 Gyarmat, Óvoda u. 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tavaszi leves (174 g /adag)

Külső megjelenés:

Enyhén opálos, tiszta sárgás színű zsiradékot alig tartalmazó alaplében zöldségszemcsék, megfelelő mennyiségben karikára és kockára vágott narancsos színű sárgarépa, kockázott törtfehér színű gyökérzöldség kocka és zöldes brokkoliszemcsék láthatók, némelyik nem megfelelően tisztított illetve elszíneződött.  A levesbetét törtfehér színű csigatészta.

Állomány:

Az alaplé jellegzetesen hígan folyó, megfelelő sűrűségű, némelyik zöldségek túlfőttek, a levesbetét megfelelően átfőtt.

Illat: Kissé jellegtelen, a zöldséges illat nem elég intenzív, a sárgarépa illata dominál.
Íz:

Ételízesítőre emlékeztető íz mellett a zöldségek íze kevésbé érvényesül

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sült csirkemell gyümölcsmártással és párolt rizzsel ( 70 g + 154 g + 170 g /adag)

Külső megjelenés:

A drappos színű sülthús inkább főtt-sült húsra emlékeztető, apróra vágott, a mellé kínált mártás jellegzetes sűrűségű, mályvaszínű, benne a világosbordó színűtől a sötét lilásbordó színig terjedő erdeigyümölcsök (szeder, ribizli, meggy és áfonya), sárgás színű őszibarack kocka és vajszínű alma látható arányos és megfelelő mennyiségben. Az egyik adag rizsköretben undort keltő idegen anyag, hajszál volt, így a rizs érzékszervi bírálata nem volt lefolytatható. Az érzékszervi pontszám emiatt jelentősen csökkent.

Állomány: A hús kellően átfőtt, állománya alapján utánapirított, könnyen rágható, porhanyós. A feltehetően pudinggal sűrített mártás egynemű, a gyümölcsök nem főttek szét, mennyiségük kissé kevés.
Illat: A mártás nem jellegzetes, inkább kompótra emlékeztető, nem elég intenzív illatú, a hús jellemző, tiszta illatú.
Íz:

A mártás erősen savanyú, fanyar, nem megfelelően fűszerezett, a hús tiszta, natúr sült hús ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

  • Almabefőtt, konzerv
  • Bors, egész
  • Bors, őrölt
  • Búza rétesliszt
  • Citrom
  • Citromlé
  • Csirkecomb
  • Csirkemell
  • Erdeigyümölcs, mirelit
  • Fahéj
  • Karalábé
  • Kömény, őrölt
  • Kristálycukor
  • Levesbetét, csigatészta
  • Majoranna
  • Meggy, befőtt
  • Petrezselyemzöld
  • Petrezselyemgyökér
  • Pundingpor, szamóca ízű
  • Pudingpor, vanilia ízű
  • Rizs, "B" fényezetlen
  • Sárgarépa
  • Só, jódozott
  • Szárított zöldségkeverék
  • Tej, 1,5%-os
  • Tejföl, 12%-os zsírtartalmú
  • Tojás
  • Vaniliáscukor
  • Vegyeszöldség, mirelit
  • Vöröshagyma
  • Zellergumó

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >