null Folytatódott a tudományos együttműködés a katari kollégákkal

Folytatódott a tudományos együttműködés a katari kollégákkal

2019. szeptember 6, péntek

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökséggel (IAEA) már négy éve kialakított együttműködésnek köszönhetően több alkalommal fogadott tudományos látogatókat és IAEA ösztöndíjasokat Katarból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Élelmiszerlánc-biztonsági Laboratórium Igazgatóság Radioanalitikai Referencia Laboratóriuma. A látogatók a laboratóriumokban töltött időt (néhány hetet, illetve 3-4 hónapot) a radioanalitikai mérési módszerek tanulmányozására fordították.
 

Az idei évben a State of Qatar Supreme Council of Health kérésének eleget téve a Élelmiszerlánc-biztonsági Laboratórium Igazgatóság két szakemberük számára ismertette a laboratóriumok minőségirányítási rendszerét. Ms. Muna S. A Olan a központi laboratórium minőségirányítási vezetője és munkatársa, Mr. Mohammad Abdul Rajak Shaik szeptember 3-án és 4-én nyert betekintést a minőségirányítási rendszerekbe.

Az első napon a Radioanalitikai Referencia Laboratórium minőségirányítási rendszerét tekintették át, különösen az új, MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 szabványra való áttérés követelményeinek teljesítését. A második napon az általános tájékoztatót követően tanulmányozhatták a Mikrobiológiai Nemzeti Referencia Laboratóriumot, a Toxikológiai Nemzeti Referencia Laboratóriumot és azok minőségirányítását.

Mindezek mellett választ kaptak a gyakorlati megvalósítással és a dokumentáció összeállításával kapcsolatos kérdéseikre is. A látogatók hasznosnak ítélték a találkozót, az itt szerzett tapasztalatokat fel tudják majd használni a saját minőségirányítási rendszerük kialakításánál.


Friss hírek

2024. március 25, hétfő

Látogatóban a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnél

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség TERC Laboratóriumban vezetőségi változás történt. Ezt követően a Nébih ÉLI vezetője és a Radioanalitikai Referencia Laboratórium munkatársai meghívást kaptak a TERC Laboratórium megtekintésére. Ezzel együtt egy személyes találkozásra is sor került, mely során a jövőbeli feladatokban való együttműködésről is beszélgettek a szakemberek.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >