null 2019-ben is elindul a Maradék Nélkül Online Kvízverseny

2019-ben is elindul a Maradék Nélkül Online Kvízverseny

2019. március 7, csütörtök

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal idén is megrendezi online kvíz versenyét élelmiszerpazarlás-megelőzés és élelmiszerbiztonság témakörben. A 4-6. osztályos általános iskolai tanulók részére meghirdetett vetélkedő első fordulója 2019. március 11-én indul.

A verseny három fordulóból áll. Az első két kérdéssor a Nébih Maradék nélkül ismeretterjesztő kiadványára, valamint a Mese habbal, szülinappal című mesekönyvre épül majd. A harmadik, végső fordulóban a gyerekek kreativitásukat mérhetik össze: videót kell készíteniük egy megadott témában, a forgatókönyv kigondolásától egészen a kivitelezésig.

A versennyel a Nébih célja, hogy a tanulók fordulóról fordulóra mind jobban megismerkedjenek az élelmiszerhulladékok jelentette kihívásokkal, valamint a legfontosabb élelmiszerbiztonsági ismeretekkel. Az e területeken megszerzett tudást ugyanis egész életükben kamatoztathatják saját egészségük és környezetük védelmében.

A megmérettetésen negyedikes, ötödikes és hatodikos osztályok mérhetik össze tudásukat. A főnyeremény egy egyhetes tematikus nyári tábor, amelyen a két legügyesebb osztály vehet majd részt.

A részletes szabályzatot – a vetélkedő felületeként is szolgáló – http://maradeknelkul.hu/ weboldalon olvashatják hamarosan.

Kapcsolódó anyagok:
      - Beszámoló a 2018-as vetélkedő „főnyereményéről”, a szilvásváradi nyári táborról:
         http://maradeknelkul.hu/2018/07/02/nebih-maradek-nelkul-nyari-tabor-beszamolo/
      - Videó a 2018-as táborról: https://youtu.be/yGUM8XfuFzQ
      - Segítség a felkészüléshez: az ismeretterjesztő kiadvány fejezeteihez illeszkedő, 2-3 perces rövid animációs videók
         http://maradeknelkul.hu/videok/ 


Friss hírek

2024. március 28, csütörtök

Elérhetőek az első eredmények: a tavalyinál többször volt szükség az élelmiszerbiztonsági felügyelők aktív fellépésére

Március első napján vette kezdetét az idei tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, melyet dr. Nobilis Márton a húsvéti ünnepek élelmiszerbiztonsága érdekében rendelt el. A március 17-ig tartó első szakaszban a tavalyi évhez képest többször kellett az élelmiszerbiztonsági felügyelőknek intézkedniük annak érdekében, hogy az ünnepi asztalokra kerülő ételek kivétel nélkül biztonságosak és megfelelő minőségűek legyenek. A sok éves múltra visszatekintő, megbízható élelmiszerlánc-felügyeleti hálózat természetesen ezúttal sem hagyta cserben a fogyasztókat, érdekeik védelmében aktívan fellépett a hatóság – hangsúlyozta az élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár.

Tovább >

2024. március 26, kedd

Nyilatkozat a növényvédelmi tevékenység felelőséről

A növényvédelmi szolgáltatási tevékenységről a támogatásokban részesülők szolgáltatnak adatot. Az adatszolgáltatás kötelező jellegű, és a Magyar Államkincstár egységes kérelem benyújtására szolgáló felületén történik.

Tovább >