null Szoftverfejlesztők figyelmébe: web service kapcsolat a Nébih elektronikus permetezési napló rendszeréhez

Szoftverfejlesztők figyelmébe: web service kapcsolat a Nébih elektronikus permetezési napló rendszeréhez

Szoftverfejlesztők figyelmébe: web service kapcsolat a Nébih elektronikus permetezési napló rendszeréhez
2022. május 19, csütörtök

A termelőknek 2022. július 1-jétől elektronikusan kell vezetniük a permetezési naplót. A Nébih web service kialakításával lehetőséget biztosít az üzemirányítási szoftverek fejlesztőinek, hogy programjaikkal kapcsolódhassanak az elektronikus permetezési napló rendszeréhez, így ügyfeleik a már megszokott felületen tehetnek eleget a kötelezettségnek.

A permetezési adatok elektronikus vezetésének 2022. július 1-jétől élő előírását a Nébih erre a célra kialakított online felületén kell majd végezni. Azok, akik a termelés során eddig üzemirányítási szoftvereket használtak, a jövőben a saját alkalmazásaikon keresztül is eleget tehetnek a kötelezettségnek, amennyiben a fejlesztő a programot összekapcsolja a Nébih rendszerével. 

A csatlakozás egyik előnye, hogy bővül a programmal elérhető szolgáltatások köre, továbbá a termelők is elkerülhetik a kettős adminisztráció terhét. Hiszen az eddig használt üzemirányítási szoftver gép-gép kapcsolattal átadja az összes szükséges adatot a Nébih erre a célra kialakított programjába. Az interfész részletes leírását az érdeklődők az alábbi linken találják: https://portal.nebih.gov.hu/documents/10182/112399247/FELIR-UPR_Epermet_kezikonyv.pdf/
 

Kapcsolódó jogszabály
a növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. FVM rendelet

Friss hírek

Bővül a tűzgyújtási tilalommal érintett terület hazánkban
2022. június 23, csütörtök

Bővül a tűzgyújtási tilalommal érintett terület hazánkban

A kritikusan száraz talajviszonyok és a kánikula miatt, az előreláthatóan továbbra is csapadékszegény időjárásra való tekintettel a hatóság 2022. június 24-től kiterjeszti a tűzgyújtási tilalmat Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre is. A korlátozás Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is tovább él.

Tovább >

Illegális haltárolóhelyet lepleztek le a halőrök a Balatonon
2022. június 22, szerda

Illegális haltárolóhelyet lepleztek le a halőrök a Balatonon

Több éve működtetett illegális haltárolóhelyet lepleztek le a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. és a Nébih Állami Halőri Szolgálatának halőrei. A Balatonkenesén található, 40 m3 térfogatú gödörben 23 pontyot helyezett el a horgász, amelyek nagy részét sértetlenül sikerült visszahelyezni a Balatonba. A halak ezúttal megúszták, a jogsértő horgász azonban nem lesz ilyen szerencsés.

Tovább >