null Csongrád-Csanád vármegye -18. számú vizsgálat - 70. üzem - Hódmezővásárhely

Csongrád-Csanád vármegye -18. számú vizsgálat - 70. üzem - Hódmezővásárhely

Csongrád-Csanád vármegye -18. számú vizsgálat - 70. üzem - Hódmezővásárhely

18. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
70. üzem
(6800 Hódmezővásárhely, Serháztér utca 6 (Idősek Otthona Konhya))

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 12,3 pont

Menü: Tojásleves, Főtt baromfi virsli finomfőzelékkel, Félbarna kenyér

Tojásleves, Főtt baromfi virsli finomfőzelékkel, Félbarna kenyér

Mintavétel ideje: 2023.03.16.

Korosztály: nyugdíjas

Mintavételi alap: 300 adag 

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Prizma Food Szolgáltató Kft.
(2209 Péteri, Bereki utca 30.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tojásleves (413,36 g /adag)

Külső megjelenés:  
Külső megjelenés: Szürkés drapp színű hígan folyó lében drapp színű tojásfoszlányok, néhány darab világossárga színű burgonyakocka és zöld fűszer darabkák láthatóak. Tetején a kelleténél több narancsos színű zsírcsepp látható. Nem tetszetős megjelenésű, a leves elnevezése összhangban van az étellel, de több összetevő nem szerepel az anyagkiszabatban.
Állomány: A lé hígan folyó, a tojás és a burgonya jól átfőtt.
Illat: Kevésbé jellegzetes, a zsiradék illata dominál. Nem harmonikus, kissé üres.
Íz: Nem harmonikus, kissé üres, a só ízfokozó hatása túlzottan érvényesül.

Főtt baromfi virsli finomfőzelékkel (154,10 g + 484,72 g / adag)

Külső megjelenés: Virsli: 2 db ép virsli. Kívül sötétebb barnás színű, metszésfelületén barnás rózsaszínes színű. Természetes bélbe töltött. Főzelék: Világos drapp színű szószban narancssárga színű sárgarépakockák, zöld színű borsószemek és sötétebb zöld színű fűszerdarabkák láthatóak. A főzelék tetején kellő mennyiségű sárgás zsiradékcsepp látható. Az összetevők aránya nem megfelelő, arányaiban sok a zöldség.
Állomány: Virsli: Nagyobb légbuborékokat nem tartalmaz, homogén. Rugalmas, kellően átfőtt, rágási maradék mentes. Főzelék: A szósz homogén, csomómentes, sűrűn folyó. A borsó megfelelően puha, a répa túlfőtt.
Illat: Virsli: Jellemzően füstölt illatú. Főzelék: Kissé lisztes, zöldséges, kevésbé harmonikus.
Íz: Virsli: Jellegzetes, füstös, húspép ízű, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül, de kissé gyenge ízű. Főzelék: Jellegzetes, édeskés, de kevésbé harmonikus, kevésbé ízes. Összhatásában: Nem harmonikus, kevésbé telt, kevésbé kiegyenlített.

Félbarna kenyér (50,02 g / adag)

Külső megjelenés: Formában sült 1,5-2cm vastagságú kenyér szelet. A héja aranybarnára sült, fényes. A kenyérbél egyenletesen átsült, drapp színű. A bélzetben korpaszemcsék láthatóak.
Állomány: Rugalmas, egyenletesen lazított, csomómentes. Néhány nagyobb légbuborék látható a bélzetben.
Illat: Gabonás, harmonikus, tiszta.
Íz: Tiszta ízű, de kevésbé aromás.

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/ anyaghányad nyilvántartás

Tojásleves

  • búzaliszt, BL-55
  • vöröshagyma
  • napraforgóolaj
  • tojás
  • fűszerpaprika
  • köménymag
  • jódozott só

Főtt baromfi virsli finomfőzelékkel

  • baromfivirsli
  • fagyasztott zöldborsó
  • sárgarépa
  • tej, 1,5 %
  • búzaliszt
  • napraforgóolaj
  • cukor
  • petrezselyemzöld
  • jódozott só

Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >