null Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

57. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha
(2211 Vasad, Bem u. 92.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,1 pont

 

 

Menü: Húsleves, Sóska, krumpli, csirkemell, körte

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. november 9.

Mintavételi alap : 369 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-6 év

Üzemeltető: Vasad Község Önkormányzata
(2211 Vasad, Kossuth L. u. 21.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Húsleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Aranysárga színű, áttetsző, megfelelő mennyiségű zsiradékcseppet tartalmazó alaplében, egyenetlen méretűre és alakúra vágott narancssárga színű sárgarépa, és fehér színű gyökérzöldség és nyomokban főtt apró törtfehér színű húsdarab látható. A zöldségek jól tisztítottak. A levesbetét törtfehér színű cérnametélt.
Állomány: A lé hígan folyó, a zöldségek és a tészta kellően megfőtt.
Illat: A leves jellemző illata enyhén érződik, a zöldségek illata dominál. Idegen szagtól mentes.
Íz: A zöldségek íze dominál, a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül, de ízletes. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sóska, krumpli, csirkemell ( 2 dl + 10 dkg + 5 dkg /adag)

 

Külső megjelenés: Megfelelő sűrűségű, sóskára jellemző, zöldes színű főzelékalapban apró sóska levél darabok valamint a sűrítésből származó néhány apró tejterméket tartalmazó csomó látható. A főtt burgonya köret világossárga színű, nagyobb, szabálytalan formájúra szeletelt.  1 db jellemző formájú törtfehér színű főtt hússzelet a feltét.
Állomány: A burgonya egyenletesen főtt át, megfelelő puhaságú. A sóskafőzelék jellemző sűrűségű, a sóska a főzelékalapban kellő mennyiségben van jelen, apró, sűrítésből származó csomókat tartalmaz. A főtt hús jellemző állományú, de kissé száraz.
Illat: A burgonya semleges, a főtt burgonya jellemző illatát, a hús tiszta, natúr illatát nem kellően ellensúlyozza az enyhén savanykás illatú, kissé jellegtelen sóskafőzelék. Idegen szagtól mentes.
Íz: A burgonya íztelen, a sóskafőzelék kissé édesebb a kelleténél, nem elég savanykás, a sűrítés íze dominál, a hús tiszta főtt húsra jellemző ízű. A só ízfokozó hatása nem kellően érvényesül.  Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Körte

Külső megjelenés: Jellegzetes sárga színű, néhol narancsos színárnyalatú , jellemző formájú 1 db körte az menüsorban tálalt gyümölcs. A gyümölcshús jellemző vajszínű.
Állomány: Megfelelő állagú, lédús, jól rágható, roppanós, friss érzetű.
Illat: Jellegzetesen tiszta, idegen szagtól mentes, a gyümölcsre jellemző.
Íz: A gyümölcsre jellemző, telt, aromás, édeskés-savanykás. Idegen íztől mentes.

 


Friss hírek

Az antibiotikum rezisztencia helyzete az EU-ban: egyre nehezebb az élelmiszer eredetű fertőzések kezelése
2020. március 5, csütörtök

Az antibiotikum rezisztencia helyzete az EU-ban: egyre nehezebb az élelmiszer eredetű fertőzések kezelése

Az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) és az ECDC (Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ) a 2017-2018-as tagállami adatok alapján készített közös jelentése szerint a különböző betegségek kezelésére használt antibiotikumok egyre kevésbé hatékonyak olyan betegségek esetében, melyek emberek és állatok között is terjedhetnek, mint pl. a campylobacteriosis vagy a salmonellosis.

Tovább >

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei
2020. február 21, péntek

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei 2020.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)