null Nitrát adatszolgáltatás

Nitrát adatszolgáltatás

2017. január 12, csütörtök

A nitrátérzékeny területen gazdálkodóknak, valamint a háztartási igényt meghaladó mértékben állattartást végzőknek január 1. és március 31. között adatot kell szolgáltatniuk a vizek mezőgazdasági eredetű nitrát szennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési program részletes szabályairól, valamint az adatszolgáltatás és nyilvántartás rendjéről szóló 59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet előírásai alapján.

Az adatszolgáltatási kötelezettséget elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül teljesíthetik az érintettek. Bővebb információ, valamint az adatszolgáltatáshoz szükséges adatlap, valamint a kitöltési útmutató a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapjáról (https://anyk.nebih.gov.hu/) tölthető le.

A fenti rendelet mellékletét képező adatlap és a kitöltési útmutató a NÉBIH honlapján az Ügyintézés/Növény menüpont Nyomtatványok pontjában is megtekinthető.

Kapcsolódó anyag
Kitöltési útmutató a nitrát adatlaphoz


Friss hírek

2024. április 22, hétfő

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.

Tovább >

2024. április 22, hétfő

Vegyes eredményekkel és számos szankcióval zárult az idei tavaszi szezonális ellenőrzés

Március 1. és április 1. között tavaszi szezonális ellenőrzés zajlott az egész országban. A Nébih irányításával az élelmiszerlánc-felügyeleti szervek 2420 ellenőrzést végeztek, több mint 15 millió forint értékben szabtak ki bírságot, és mintegy 13 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból. A hatósági felügyelők leggyakrabban higiéniai, nyomonkövethetőségi és a dolgozók egészségügyi alkalmasságával kapcsolatos hiányosságokat tapasztaltak. Laboratóriumi vizsgálat céljából a húsvéti időszak népszerű termékeit: a tormákat és a sonkákat vették górcső alá. A cél az volt, hogy az ünnepek alatt is kizárólag biztonságos élelmiszerek kerüljenek a családok asztalára.

Tovább >