null Külső megfigyelői részvétel az EFSA tudományos paneljeinek ülésein

Külső megfigyelői részvétel az EFSA tudományos paneljeinek ülésein

2017. október 2, hétfő

Megfigyelők is látogathatják az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) nyilvános plenáris üléseit, hogy közvetlen tapasztalatot szerezzenek a szervezet Tudományos Bizottságának és Tudományos Paneljeinek (testületeinek) vitájáról és megismerhessék a szervezet szakértőinek értékelését az élelmiszerláncot érintő kockázatokról. A jelenlévők kérdéseiket közvetlenül az EFSA tudományos szakértőinek tehetik fel.

Az EFSA felhívása:

  • Minden jelenlévőnek el kell olvasnia az EFSA Megfigyelői Útmutatóját (Guidelines for Observers), mielőtt regisztrálja magát egy nyílt plenáris ülés résztvevőjeként.
  • Kérjük, a részvétellel kapcsolatos esetleges kérdéseket a publicmeetings@efsa.europa.eu címre szíveskedjenek eljuttatni.

Nyílt plenáris ülések (nyitott regisztrációval):

  • Megnyílt a regisztráció a GMO Panel plenáris ülésének megfigyelői számára. Az ülést az olaszországi Pármában rendezik 2017. október 25-26-án (a találkozó programja elérhető itt). Amennyiben megfigyelőként kíván részt venni az ülésen, kérjük, szíveskedjen itt regisztrálni 2017. október 11-ig. A szabad helyek száma limitált, ebből kifolyólag elsőbbség illeti meg a korábban regisztráltakat, míg a kiegyensúlyozott eloszlás érdekében az EFSA fenntartja a jogot, hogy földrajzi alapon válogasson a jelentkezések között. Amennyiben nem áll módjában részt venni az ülésen személyesen, lehetősége van az EFSA online közvetítésén követni az eseményeket, ehhez itt érhető el a regisztráció.

Közelgő nyílt plenáris ülések 2017-ben (még nem nyílt regisztrációval):

  • Az Élelmiszer-adalékok és Élelmiszerhez Adott Tápanyagforrások Paneljének (Panel on Food Additives and Nutrient Sources Added to Food [ANS]) plenáris ülése (Párma, 2017. november 20-23.)
  • Az Élelmiszerrel Érintkező Anyagok, Enzimek, Aromák és Feldolgozási Segédanyagok Paneljének (Panel on Food Contact Materials, Enzymes, Flavourings and Processing Aids [CEF]) plenáris ülése (Párma, 2017. november 28-30.)
  • A Biológiai Veszélyek Paneljének (Panel on Biological Hazards [BIOHAZ]) plenáris ülése (Párma, 2017. december 6-7.)

Már befejeződött nyílt plenáris ülések összefoglalói:

  • Az Állati Takarmányozásban Használt Adalékanyagok és Termékek Paneljének (Scientific Panel on Additives and Products or Substances used in Animal Feed [FEEDAP]) 128. plenáris ülése (Párma, 2017. szeptember 26.)
  • Az Élelmiszerlánc Szennyezőinek Paneljének (Scientific Panel on Contaminants in the Food Chain [CONTAM]) 86. plenáris ülése (Párma, 2017. szeptember 19.)
  • A Tudományos Bizottság (Scientific Committee) 84. plenáris ülése (Párma, 2017. július 12.)
  • A Növényvédelmi Termékek és azok Maradékanyagainak Paneljének (Panel on Plant Protection Products and their Residues [PPR]) 88. plenáris ülése (Párma, 2017. július 5.)

Hivatalunk az EFSA Focal Pointon keresztül értesül az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságot érintő hírekről.


Friss hírek

2024. július 23, kedd

Nagy érdeklődés fogadta a fitotoxicitás témában megrendezett tordasi szakmai napot

Az elmúlt héten Tordason Fitotoxicitási vizsgálatok kapcsán tartott szakmai bemutatót a Nébih. A nagy érdeklődést kiváltó rendezvény a VP1-1.2.1-23 kódszámú felhívás által elnyert projektnek köszönhetően valósulhatott meg.

Tovább >

2024. július 23, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.07.23.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >