null Győr-Moson-Sopron megye - 29. számú vizsgálat - Abdai Iskola Tálalókonyha

Győr-Moson-Sopron megye - 29. számú vizsgálat - Abdai Iskola Tálalókonyha

Győr-Moson-Sopron megye - 29. számú vizsgálat - Abdai Iskola Tálalókonyha

Győr-Moson-Sopron megye - 29. számú vizsgálat - Abdai Iskola Tálalókonyha

29. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Abdai Iskola Tálalókonyha
(9151 Abda Dózsa u. 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,8 pont

 

 

Menü: Csurgatott tojásleves, Sárgarépás rizs
fokhagymás tejfölös sertésszelettel

 

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. június 5.

Mintavételi alap : 111 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 év

Főzőkonyha:RÁBAKÉSZ Kft. „R” Konyha
(9151 Abda Dózsa u. 1.)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Csurgatott tojásleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Fűszerpaprikától enyhén színezett, barnás-narancsos színárnyalatú, opálos híg lében tört fehér színű egyenetlen tojásfoszlányok láthatók az alapléhez képest megfelelő mennyiségben. A leves alján nagy mennyiségű fekete fűszerszemcse, tetején nagy mennyiségű narancssárga zsiradék csepp látható. Az egyik adag levesben egy 0,5 x 0,5 cm-es tojáshéjdarab volt.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, csomómentes,a csurgatott tojásfoszlányok puhára főttek, laza szerkezetűek.
Illat: A pirospaprika illata mellett a tojás és a kömény illata mellett a sűrítőanyag illata erősebben érezhető.  Idegen illattól mentes.
Íz: Jellegzetes, telt, a köménymag és a magyaros ízvilág dominál. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sárgarépás rizs fokhagymás tejfölös sertésszelettel (20 + 7 dkg /adag)

Külső megjelenés: A rizs tört fehér színű, néhány szem barnásan elszíneződött, hosszúkás alakú, narancsos színű, néhol elszíneződést tartalmazó 1x1 cm-es főtt sárgarépakockákkal egyenletesen elkevert. A drapp színű, feketebors-szemcséket tartalmazó szaft tetején narancssárga zsiradékcseppek láthatók, benne egyenetlenül szeletelt nem jól tisztított, kb. 3x3 cm-es  húskockák láthatók.
Állomány: A rizs pergős, kissé száraz, a sárgarépa res állományú. A zsiradék bevonatot képez a szájban. A szaft megfelelő sűrűségű. A hús kellően átsült, porhanyós.
Illat: A sárgarépás rizs tiszta, zöldséges-gabona illatával a hús pirított, fokhagymás illat jól harmonizál.  Idegen szagtól mentes.
Íz: A sárgarépás rizs zöldséges gabona ízét kissé elnyomja a hús intenzíven fűszerezett, fokhagymás íze. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 45 adag:

Csurgatott leves
Csemege paprika 0,04 kg
Kömény 0,008 kg
Liszt 0,6 kg
Olaj 0,3 kg
Só jódozott 0,02 kg
Tojás 25 db

Fokhagymás-tejfölös sertésszelet
Bors 0,008 kg
Csemege paprika 0,04 kg
Fokhagyma 0,12 kg
Liszt 0,6 kg
Sertés comb 4,5 kg
Só 0,02 kg
Tejföl 12%  1l
Vöröshagyma 0,2 kg

Sárgarépás rizs
Olaj 0,3 l
Rizs 3,6 kg
Sárgarépa 0,8 kg
Só 0,02 kg

 



 


Friss hírek

Egyszerűsödött a támogatásokhoz szükséges állatlétszám igazolása a baromfitartók számára
2020. május 27, szerda

Egyszerűsödött a támogatásokhoz szükséges állatlétszám igazolása a baromfitartók számára

A Nébih tájékoztatja a baromfitartókat, hogy a Magyar Államkincstár döntése alapján az állatbetegségek megelőzésével, leküzdésével kapcsolatos támogatások alapjául szolgáló állatlétszám megállapításához és igazolásához a madárinfluenza leölési határozatok adatai is felhasználhatóak a kifizetés kérelmezésekor.

Tovább >

Tűzgyújtási tilalom visszavonása a Dunántúlon és az északi országrészben
2020. május 26, kedd

Tűzgyújtási tilalom visszavonása a Dunántúlon és az északi országrészben

Az elmúlt 48 órában hullott csapadéknak köszönhetően csökkent a tűzveszély az erdő és mezőgazdasági területeken, ezért 2020. május 26-tól (kedd) a Dunántúlon és az északi országrészben visszavonásra kerül a tűzgyújtási tilalom.

Tovább >