null Brexittel kapcsolatos tájékoztatás

Brexittel kapcsolatos tájékoztatás

Brexittel kapcsolatos tájékoztatás
2019. március 28, csütörtök

A NÉBIH ÁTI tájékoztatja ügyfeleit, hogy az Európai Bizottság döntése értelmében bizonyos kivételes esetekben, meghatározott ideig, de legkésőbb 2019. december 31-ig lehetőség van az állatgyógyászati készítmények gyártási tételeinek az Egyesült Királyság területén történő laboratóriumi vizsgálatára.

Ehhez az alábbi feltételeknek kell teljesülniük:

A forgalomba hozatali engedély jogosultja rendelkezik felszabadító hellyel az Európai Gazdasági Térség (EEA) területén az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból történő kilépése időpontjában, és ezt az érintett nemzeti hatóságok felé bejelentette.

Az EEA területén bejegyzett meghatalmazott személy (QP) felügyeli a vizsgálatokat végző Egyesült Királyságbeli gyártóhelyet.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja pontos menetrenddel rendelkezik a vizsgálatokat végző gyártóhelynek az EEA területére történő áthelyezéséről.

Az Egyesült Királyságban történő laboratóriumi vizsgálatok csak meghatározott számú gyártási tételre vonatkozhatnak.

Az engedélyezéshez szükséges kérelmet az ÁTI-hoz kell benyújtani.

További részletes információk találhatók a Brexittel kapcsolatban a következő honlapokon:

https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/files/documents/brexit_batchtesting_medicinalproducts_en.pdf

http://www.hma.eu/542.html

https://www.ema.europa.eu/en/about-us/uks-withdrawal-eu/brexit-related-guidance-companies


Friss hírek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ
2020. augusztus 7, péntek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ

Ismét eredményes akción van túl a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ). A halászati őrök a júniusban felderített ügyben az eljárást és bírságolást követően sikeresen visszaszállítottak az eredeti élőhelyére egy újabb jogszerűtlenül kifogott és áttelepített tőpontyot. A méretes, 27 kg-os, 92 cm testhosszúságú hal 17 km megtétele után került vissza a Vasmegyei megtalálási helyéről az eredeti „otthonába”.

Tovább >

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben
2020. július 31, péntek

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben

Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avar, gyep és tűlevél réteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki. 2020. augusztus 1-től három megyében életbe lépett a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Tovább >