null Állattartók és szoftverfejlesztőik, figyelem! Interfész készül az antibiotikum felhasználási adatok elektronikus benyújtásához

Állattartók és szoftverfejlesztőik, figyelem! Interfész készül az antibiotikum felhasználási adatok elektronikus benyújtásához

2023. június 9, péntek

A Nébih hamarosan az antibiotikum felhasználási adatok elektronikus benyújtását is lehetővé teszi interfészen keresztül. A fejlesztés révén a felhasználók az adatokat közvetlenül beküldhetik az állattartó telepi szoftverekből. A telepirányítási szoftverfejlesztők a Nébih API szolgáltatás oldalon elérhető dokumentáció alapján végezhetik el saját rendszereikben a szükséges fejlesztéseket.

Az élelmiszertermelő állatok kezelésére használt antibiotikum tartalmú készítmények felhasznált mennyiségét eddig csak közvetlenül a Nébih szakrendszerébe tölthették fel az érintettek. Azonban a mostani fejlesztéssel az interfészen keresztül történő adatszolgáltatást is elérhetővé teszi a hivatal, ami az adminisztrációs terhek további jelentős csökkenését jelenti. 

A most közzétett fejlesztői dokumentum az antibiotikum felhasználási adatok és a Nébih adatbázisában lévő gyógyszertörzskönyv olvasására szolgáló műveletek leírását tartalmazza. Az API-hoz történő kapcsolódás előfeltétele a „csatlakozási kérelem” formanyomtatvány beküldése, ami – az interfész részletes dokumentációjával együtt – a Nébih API szolgáltatás oldalon érhető el. A közvetlen adatbeküldés lehetőségét biztosító fejlesztés során a Nébih először a tesztrendszerhez ad hozzáférést. A teszteléshez szükséges API tokent, valamint a tesztfelhasználókhoz tartozó tokent a kitöltött „csatlakozási kérelem” nyomtatvány beküldése után kapják meg a felhasználók. Az éles rendszerhez szükséges hozzáférés megadására a sikeres tesztidőszakot követően kerülhet sor. 

A tesztelésre és a csatlakozásra a tervek szerint 2023. június 15-től nyílik lehetőség. A fejlesztők számára készített útmutató (developer's guide) azonban már elérhető a hivatal API szolgáltatás aloldalán
 


Friss hírek

2024. július 18, csütörtök

Stabilan végzi a borászati vizsgálatokat a Nébih laboratóriuma

A megszokott hatékonysággal és határidőkkel végzi a borászati vizsgálatokat a Nébih laboratóriuma. A hivatal az ágazat még eredményesebb kiszolgálása érdekében a kapacitás növelését lehetővé tevő új nagyműszert szerez be, valamint vizsgálja a külső laboratóriumok bevonásának lehetőségét is.

Tovább >

2024. július 18, csütörtök

Újra mentes az ország a magas patogenitású madárinfluenzától

Az Állategészségügyi Világszervezet (WOAH) vonatkozó előírásai szerint Magyarország visszanyerte magas patogenitású madárinfluenzától való mentességét. A teljes országra vonatkozó kedvező státusz lehetővé teszi az élő baromfi és baromfitermékek akadálymentes kereskedelmét az egyes harmadik országokkal.

Tovább >