Vissza

Heves megye- 41. számú vizsgálat - Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium Tálalókonyha - Eger

Heves megye- 41. számú vizsgálat - Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium Tálalókonyha - Eger

Heves megye- 41. számú vizsgálat - Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium Tálalókonyha - Eger

Heves megye- 41. számú vizsgálat - Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium Tálalókonyha - Eger

41. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium Tálalókonyha
(3300  Eger, II. Rákóczi Ferenc u. 48.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,0 pont

 

 

Menü: Bográcsgulyás, Mákostészta, Szőlő, Fehérkenyér

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. október 11.

Mintavételi alap : 110 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 14-18  év

Üzemeltető: Maruzs György e.v.
(3300 Eger, Pozsonyi u. 8.)


 

Részletes érzékszervi minősítés:

Bográcsgulyás (3 dl/adag)

Külső megjelenés: A pirospaprikától narancsosra színezett, megfelelően élénk színű, opálos alaplében különböző nagyságúra vágott (2-4 cm), néhol szürke elszíneződést tartalmazó vajsárga színű burgonyadarabok, tört fehér színű reszelt tészta, valamint fekete és piros fűszerszemcsék láthatók megfelelő és arányos mennyiségben. A levesben található hús rózsaszínes színű egyenetlen kockára vágott, ami zsíros-mócsingos részt is tartalmazott. A tetején piros színű zsiradékcseppek láthatók, a tányér szélén egybefüggő zsiradékcsíkot képeznek.
Állomány: Az alaplé jellegzetesen hígan folyó, a burgonya kissé túlfőtt, a tészta enyhén málló, a hús zsíros részeket tartalmaz, de jól rágható, megfelelően átfőtt.
Illat: A leves illatában a pirospaprika illata dominál, kissé jellegtelen.  Idegen szagtól mentes.
Íz: Kissé jellegtelen, nem kellően karakteres, a szétfőtt burgonya és a levesbetét miatt nem kellően harmonikus. A só használat megfelelő. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mákostészta  (30 dkg /adag)

Külső megjelenés: Tört fehér színű, törött szélesmetélt tészta tetején grafitszürke darált mák és porcukor keverékével bőségesen megszórva,  látható második fogásként.
Állomány: A tészta kellően átfőtt, néhol kissé összetapadt, a szórat könnyen szórható, a cukorral megfelelő arányban elkevert, a mák megfelelő méretűre darált.
Illat: A főtt tészta és a mák jellegzetes, aromás illata harmonikusan érződik. Idegen illattól mentes.
Íz: A tészta kissé vízízű, a szórat megfelelően édes, a mákra jellemzően kesernyés, összhatásában harmonikus. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szőlő

Külső megjelenés: A szőlőfürt zöldes, aranysárgás színű jellemző barnás színű foltokat tartalmazó, egészséges, közepes méretű szemekből áll. Egy-két szem repedt, sérült.
Állomány: Érett, megfelelő gyümölcsállományú, ropogós, lédús, héja jól rágható.
Illat: Jellegzetes, a gyümölcsre jellemző, egyik fürtnél enyhe tárolt gyümölcsre emlékeztető illat érezhető. Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes, zamatos, lédús, édes, aromás. Idegen íztől mentes.


Fehérkenyér

Külső megjelenés: A kb. 14x9x2 cm-es ovális formájú kenyérszelet felülete arányosan domború. A héj világosbarna színű, alja zsemlebarna színűre sült, matt, cserepes. A bélzet a héjtól nem elválló, egységes, fehér színű, a felhasznált lisztre jellemző.
Állomány: A héj és a bélzet jól átsült, a héj megfelelő vastagságú. A bélzet egyenletesen lazított, egységes szerkezetű, vékony pórusok láthatók benne, rugalmas.
Illat: Tiszta gabona illatú, harmonikus, jellemző. Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellemző, de nem elég aromás. Minden idegen íztől mentes.

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra:

Bogrács gulyás
Só 0,15 kg
Fűszerpaprika 0,08 kg
Fokhagyma 0,03 kg
Burgonya 8 kg
Vöröshagyma 1,8 kg
Sertés zsír 1 kg
Petrezselyem szárított 0,05 kg
Babérlevél 0,01 kg
Sertés lapocka 10 kg
Reszelt tészta 2 kg
 

Mákos tészta
Tészta 8 kg
Mák 3 kg
Porcukor 3 kg
Só 0,2 kg
Étolaj 8 l


Átlagos (0 Szavazatok)

Friss hírek

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Somogy megye – 64. számú vizsgálat – Festetics Kristóf Általános Iskola Főzőkonyha - Balatonkeresztúr

Somogy megye – 64. számú vizsgálat – Festetics Kristóf Általános Iskola Főzőkonyha - Balatonkeresztúr

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Az alábbiakban ismertetjük a családi gazdaságok nyilvántartásba vételével kapcsolatos feladatokat, illetve benyújtandó dokumentumokat
2018. június 5, kedd

Az alábbiakban ismertetjük a családi gazdaságok nyilvántartásba vételével kapcsolatos feladatokat, illetve benyújtandó dokumentumokat

Csongrád megye - 47. számú vizsgálat - Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda - Szentes
2018. május 21, hétfő

Csongrád megye - 47. számú vizsgálat - Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda - Szentes

Somogy megye - 71. számú vizsgálat - Kaposvári Egyetem-Gyakorló Óvoda
2018. május 10, csütörtök

Somogy megye - 71. számú vizsgálat - Kaposvári Egyetem-Gyakorló Óvoda

Vas megye - 54. számú vizsgálat - Mézeskalács Óvoda - Acsád
2018. március 28, szerda

Vas megye - 54. számú vizsgálat - Mézeskalács Óvoda - Acsád

Tropán alkaloidok
2018. március 22, csütörtök

Tropán alkaloidok

Az amigdalin
2018. március 20, kedd

Az amigdalin

Somogy megye - Gyermek közétkeztetésből származó ételek (ebéd) érzékszervi vizsgálata
2018. március 8, csütörtök

Somogy megye - Gyermek közétkeztetésből származó ételek (ebéd) érzékszervi vizsgálata

Komárom-Esztergom megye - Gyermek közétkeztetésből származó ételek (ebéd) érzékszervi vizsgálata
2018. március 8, csütörtök

Komárom-Esztergom megye - Gyermek közétkeztetésből származó ételek (ebéd) érzékszervi vizsgálata