null Győr-Moson-Sopron megye – 15. számú vizsgálat – Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda Óvodai Tálalókonyha - Kapuvár

Győr-Moson-Sopron megye – 15. számú vizsgálat – Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda Óvodai Tálalókonyha - Kapuvár

Győr-Moson-Sopron megye – 15. számú vizsgálat – Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda
Óvodai Tálalókonyha - Kapuvár

15. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda
Óvodai tálalókonyha
(9330 Kapuvár, Fő tér 26.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 17,9 pont

 

 

Menü: Paradicsomleves, Rakottkarfiol, Rozskenyér

 

 

Mintavétel ideje: 2017. május 17.

Mintavételi alap : 74 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 év

Főzőkonyha: Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda
(9330 Kapuvár, Fő tér 27.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsomleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Jellemző, pirosas-narancsos színű, megfelelő sűrűségű, opálos alaplében törtfehér színű, közel azonos nagyságú kézi tarhonya látható levesbetétként megfelelő mennyiségben. A leves tetején megfelelő mennyiség zsiradék gyöngyözik. Fűszer a levesben nem látható.  Tetszetős megjelenésű.
Állomány: Az alaplé megfelelő sűrűségű, a sűrítés egynemű, homogén, a levesbetét megfelelően megfőtt.
Illat: A leves jellemző telt, aromás, karakteres illatú, a paradicsomlevesre jellemző édes-savanykás illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: A leves jellemző telt, aromás, karakteres ízű a paradicsomlevesre jellemző édes-savanykás. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rakottkarfiol (20 dkg/adag)

Külső megjelenés: A megközelítőleg szabályos (hasáb) alakban tálalt, tetszetős megjelenésű rakott étel az első fogás. Felületét egyenletesen, vékonyan bevont, enyhén sült-pirult aranybarna foltokkal tarkított tejfölréteg fed. Metszéslapján a rétegek  jól látszanak,  összesültek. A rétegeket jellemző színű, törtfehér színű karfiolrózsa, egyenletesre darált, barna színű hús és törtfehér színű főtt rizs és drappos kerek árpagyöngy keveréke alkotja. Zsiradékcseppeket kellő mennyiségben és arányban tartalmaz, vízkiválás nem tapasztalható.
Állomány: Az összetevők megfelelően és egyenletesen átfőttek, összesültek, a hús mennyisége a gabonához és karfiolhoz képest megfelelő.  A hús rugalmasan puha, nem zsíros, nem száraz, rágási maradékot nem ad. A rizs pergős, nem szétfőtt, a z árpagyöngy és a karfiol is jól és egyenletesen megfőtt puha.
Illat: A tejföl-a akrfiol és a hús savanykás-karakteres illata harmonikusan érezhető,  a fűszerek közül a bors illata dominál. Idegen illattól mentes.
Íz: Jellemző ízű, a karfiol és a darálthús íze harmonizál a tejfölével, a bors íze dominál, így a fűszerezettség nem harmonikus. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rozskenyér ( 5dkg/adag)

Külső megjelenés: A formában sütött félbe vágott kenyérszelet héja összefüggő, felül fényes, barna színű, arányosan domború, az alsó része szabályos. A bélzet világosabb barna színű. A bélzet a héjtól nem elválló.
Állomány: A bélzet egyenletesen lazított, rugalmas, puha, néhány nagyobb lyukat tartalmazó, csomómentes, inkább a rozsos kenyérre jellemző.
Illat: Rozsos kenyérre jellemző, enyhén savanykás, tiszta gabona illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: Rozsos kenyérre jellemző, tiszta, enyhén savanykás, minden idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Paradicsompüré
Sűrített paradicsom
Étolaj
liszt
Kristálycukor
Őrölt bors
Tarhonya

Rakottkarfiol
Karfiol mirelit
Sertés lapocka
Tejföl
Étolaj
Őrölt fekete bors
Majoranna
Ételízesítő
Fűszerpaprika
Őrölt kömény
Vöröshagyma
Rizs
 

 

 

 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >