Vissza

Fajlagos halfogási tilalmi idők 2017. március 1-jétől

Fajlagos halfogási tilalmi idők 2017. március 1-jétől

Fajlagos halfogási tilalmi idők 2017. március 1-jétől
2017. március 1.

Március 1-jétől tilos a süllő, a kősüllő, a sügér és a balin horgászata

A halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet szerint a fogassüllő, a sügér, a balin fajlagos tilalmi ideje március 1-jén - ebben az évben szerdai nap - nulla órakor kezdődik. 

A végrehajtási rendelet szerint a süllő, a balin, a sügér fajlagos tilalmi idejének vége április 30-a, ami az idei évben vasárnapra esik. A szabályozás értelmében, ha a tilalmi idő utolsó napja esik szombatra vagy pihenőnapra, a tilalom a közvetlenül megelőző munkanapon, tehát az idén, április 28-án - péntek - a nap huszonnegyedik órájában végződik.

A kősüllő fajlagos tilalmi ideje is március 1-jén kezdődik, de hosszú ideig, egészen június 30-ig (péntek) tilos a horgászata!

 

Tisztelt Horgászok!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a jogszabályban fajlagos fogási tilalom alá tartozó halakat kifogás esetén, a fogást követően haladéktalanul és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe, akkor is, ha sérült, beteg vagy elpusztult.

Továbbá, tájékoztatjuk Önöket, hogy a hónap végéig - március 31-ig - még tart a csuka fajlagos tilalmi ideje is, így a fent említett halfajok és a csuka horgászata március 1-jétől tilos!

Jogosulatlan halászattal, horgászattal, továbbá az állami halőri szolgálat feladatvégzését érintő bejelentését az alábbi e-mail címen tehetik meg: allamihalor@nebih.gov.hu

 

A bejelentéshez az alábbi adatok megadását kérjük

Megye, település, vízterület (lehetőség szerint pontos, víztérkód) megnevezése

Bejelentő neve (nem kötelező)

Címe (nem kötelező)

Elérhetősége (telefon, e-mail cím) (nem kötelező)

Bejelentett adatok megadása (ki, hol, mikor, mit?)

 

 

 

 

 


Kősüllő (Sander volgensis)


Átlagos (0 Szavazatok)