Vissza

Fajlagos halfogási tilalmi idők 2017. május 2-től

Fajlagos halfogási tilalmi idők 2017. május 2-től

Fajlagos halfogási tilalmi idők 2017. május 2-től
2017. április 28.

Hétvégén még szabad a ponty, a compó és a harcsa!

A halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet szerint a ponty, a compó és a harcsa fajlagos tilalmi ideje május 2-án - ebben az évben kedd - nulla órakor kezdődik. A ponty fajlagos tilalmi ideje május 31-én (szerdán) éjfélkor végződik, míg a compó és a harcsa horgászata egészen június 15-e (csütörtök) éjfélig tilos!
 

Tisztelt Horgászok!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a jogszabály szerint a fajlagos fogási tilalmi idő alá tartozó halfajokat, valamint amely fajoknak a beazonosítása a horgász számára nem egyértelmű, kifogás esetén, a fogást követően haladéktalanul és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe, akkor is, ha sérült, beteg vagy elpusztult.

Továbbá, tájékoztatjuk Önöket, hogy május 31-ig még tart a garda, a domolykó, a jászkeszeg, a szilvaorrú keszeg, a paduc és a márna fajlagos tilalmi ideje is, a kősüllő egészen június 30-ig védelmezett, így a fent említett halfajok horgászata továbbra is tilos!

 

Jogosulatlan halászattal, horgászattal, továbbá az állami halőri szolgálat feladatvégzését érintő bejelentését az alábbi e-mail címen tehetik meg: allamihalor@nebih.gov.hu

A bejelentéshez az alábbi adatok megadását kérjük
Megye, település, vízterület (lehetőség szerint pontos, víztérkód) megnevezése
Bejelentő neve (nem kötelező)
Címe (nem kötelező)
Elérhetősége (telefon, e-mail cím) (nem kötelező)
Bejelentett adatok megadása (ki, hol, mikor, mit?)

 

 

 


Compó (Tinca tinca)


Átlagos (0 Szavazatok)