Budapest XVII.ker.-148.számú vizsgálat-Balassi Gimnázium Tálalókonyha
Budapest XVII.ker.-148.számú vizsgálat-Balassi Gimnázium Tálalókonyha
148.számú vizsgálat- Mintavétel helye (tálalókonyha):
Balassi Gimnázium Tálalókonyha (1173 Budapest, Ferihegyi út 117.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
ÁTLAG FELETTI |
átlagos |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2017.01.25. Napi adag:275 adag/ebéd Főzőkonyha: Pensió Közétkeztetési Kft. Újlak Báziskonyha (1173 Budapest, Újlak út 10.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Vegyes gyümölcsleves (3 dl /adag)
Külső megjelenés: |
Fakó rózsaszínű, fehér pöttyökkel tarkított, zavaros lében közel azonos méretűre aprított almakockák, 1-2 szem magozott meggy, szilva foszlányok, héjdarabok. Ízesítőanyagként egész szegfűszeg és őrölt fahéj szemcsék láthatók. |
Állomány: |
Hígabban folyó. Sűrítésből eredő fehér pöttyök és néhány csomó látható. Az alma többsége puha, de 1-2 szétfőtt is található. A szilva héja kissé rágós, a meggy túlpuha. Az egyik szem meggyből nincs eltávolítva a mag. |
Illat: |
Kissé jellegtelen, aromaszegény, enyhe fahéj illatú. Gyümölcs illata nem érezhető. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Savanykás, édeskés, kissé sós. A fahéj íze érezhető. Összhatása nem teljesen harmonikus. |
Rántott halrúd, Párolt zöldség, Párolt rizs (3 db/0,15 dkg/0,15 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
3db 3x8,5x1cm-es, viszonylag szabályos hasáb alakú, aranybarnára sült, panírozott halrudacska. A panírréteg nem mindenhol fedi és nem simul szorosan a halhúshoz. A halhús szürkés- barnás színű. A rizs hosszúszemű, de zömében törött, apró törmelékes. Színe szürkés-fehér. Zöldborsó és kukoricaszemek, sárgarépa karikák, változó arányban. A zöldségek élénk színűek, megjelenésre tetszetősek. |
Állomány: |
A halrúdon vastag panírréteg található, mely visszapuhult, kissé rágóssá vált. A halhús rugalmasan puha, omlós, alaktartó, nem szétmálló. A rizs kissé összetapadt, néhány kisebb, villával könnyen szétnyomható csomót tartalmaz. Néhány szem nem teljesen átfőtt. A zöldségek puhák, a kukorica héja jellegzetesen ropogós, a sárgarépa kissé túlfőtt. |
Illat: |
Összetevőkre jellemző, nem túl intenzív. Kevésbé fűszeres, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Összetevőkre jellemző, a hal gyengébben jellegzetes. Kellemesen fűszeres, kellően sós, összhatása harmonikus. Tiszta, minden idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad |
Vegyes gyümölcsleves Alma kocka Szilva (felezett) Meggy magozott Só Kristálycukor Vaníliás cukor Citromlé Fahéj őrölt Szegfűszeg őrölt Tejföl Rántott halrúd Panírozott halrúd Étolaj Párolt zöldség Zöldborsó Csemegekukorica Sárgarépa korong Só Rama kocka Párolt rizs Rizs Só Étolaj |