Vissza

A hosszú hétvégére szabadulnak ragadozóhalaink

A hosszú hétvégére szabadulnak ragadozóhalaink

A hosszú hétvégére szabadulnak ragadozóhalaink
2018. április 25.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatja a horgászokat és a halászokat, hogy április 27-én éjfélkor véget ér a fogassüllő, a sügér és a balin fajlagos tilalmi ideje, így ezek a halfajok szombattól újra kifoghatók.

A vonatkozó jogszabály szerint  április 27-én – péntek – éjfélkor végződik a fogassüllő, a sügér és a balin fajlagos tilalmi ideje, tehát április 28-tól – szombat 0.00 órától – már újra kifogható mindhárom halfaj.

A hosszú hétvége egyaránt kínál horgászati lehetőséget a békés- és a ragadozóhalas horgászok számára, hiszen a fent nevezett halfajokon kívül még megengedett a ponty, a compó és a harcsa horgászata is.

A Nébih felhívja az érintettek figyelmét, hogy továbbra is tart a kősüllő, a garda, a domolykó, a jászkeszeg, a szilvaorrú keszeg, a paduc és a márna fajlagos tilalmi ideje. Ezen halfajok kifogása hatósági eljárás indítását és halvédelmi bírság kiszabását vonja maga után! A tilalom betartásának ellenőrzésére az elkövetkező hosszú hétvégén is számítani lehet.

Jogosulatlan halászattal, horgászattal kapcsolatos, valamint a Nébih Állami Halőri Szolgálatának feladatvégzését érintő bejelentésüket az alábbi e-mail címen tehetik meg: allamihalor@nebih.gov.hu

A bejelentéshez az alábbi adatok megadását kérjük:

Megye, település, vízterület (lehetőség szerint pontos, víztérkód) megnevezése

Bejelentő neve (nem kötelező)

Címe (nem kötelező)

Elérhetősége (telefon, e-mail cím) (nem kötelező)

Bejelentett adatok megadása (ki, hol, mikor, mit?)

Kapcsolódó anyagok:
A halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII. 29.) VM rendelete Átlagos (0 Szavazatok)