Vissza

A hosszú hétvégén még szabadok a keszegféléink

A hosszú hétvégén még szabadok a keszegféléink

A hosszú hétvégén még szabadok a keszegféléink
2017. április 13.

Hamarosan ívnak a keszegféléink!

A halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet szerint a garda, a domolykó, a jászkeszeg, a szilvaorrú keszeg, a paduc és a márna fajlagos tilalmi ideje április 15-én kezdődik.

Ha az első nap szombatra vagy pihenőnapra esik, a tilalom az azt követő munkanapon lép érvénybe. Ebben az évben április 15-e szombatra esik, mely után az első munkanap április 18-a kedd, így a keszegféléink tilalmi ideje április 18. napján nulla órakor kezdődik és május 31-én (szerdán) éjfélkor végződik.

Tisztelt Horgászok!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a jogszabály szerint a fajlagos fogási tilalmi idő alá tartozó halakat, valamint amely fajoknak a beazonosítása a horgász számára nem egyértelmű a kifogás esetén, a fogást követően haladéktalanul és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe, akkor is, ha sérült, beteg vagy elpusztult.
Továbbá, tájékoztatjuk Önöket, hogy április 28-ig még tart a balin, a sügér és a fogassüllő fajlagos tilalmi ideje is, a kősüllő egészen június 30-ig védelmezett, így a fent említett és ezen halfajok horgászata is tilos!


Jogosulatlan halászattal, horgászattal, továbbá az állami halőri szolgálat feladatvégzését érintő bejelentéseiket az alábbi e-mail címen tehetik meg: allamihalor@nebih.gov.hu

A bejelentéshez az alábbi adatok megadását kérjük:
Megye, település, vízterület (lehetőség szerint pontos, víztérkód) megnevezése
Bejelentő neve (nem kötelező)
Címe (nem kötelező)
Elérhetősége (telefon, e-mail cím) (nem kötelező)
Bejelentett adatok megadása (ki, hol, mikor, mit?)


Átlagos (0 Szavazatok)