Élelmiszer-biztonsági fogalommeghatározások
2017. január 24.

Élelmiszer-biztonsági fogalommeghatározások

Az EFSA által készített élelmiszer-biztonsági kockázatbecslési fogalommeghatározás-gyűjteményt olvashatja, amelyben közérthető magyarázatot kapunk a szakmai foglamak jelentésére.

Az érzékszervi vizsgálatok szerepe és jelentősége
2016. november 15.

Az érzékszervi vizsgálatok szerepe és jelentősége

Az élelmiszerek komplex megfelelőségének része az érzékszervi megfelelőség. Ennek egyéni megítélésére minden fogyasztó képes, szemben a laboratóriumban vizsgálandó paraméterek megítélésével. Éppen ezért helyez nagy hangsúlyt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az élelmiszerek érzékszervi vizsgálataira is. Ezekből, a minden élelmiszert érintő vizsgálatokból kiemelkedően fontos a közétkeztetésből származó ételek érzékszervi vizsgálata, valamint az alkoholos italok érzékszervi minősítése. A Szupermenta termékteszteknek is meghatározó részét képezik a laikusok és szakemberek által végzett érzékszervi vizsgálatok. Lássuk mit is takarnak ezek a vizsgálatok!

Az e-kereskedelem előnyei és kockázatai
2016. szeptember 28.

Az e-kereskedelem előnyei és kockázatai

Élelmiszerbiztonsági Szemelvények 2016

Élelmiszerbiztonsági Szemelvények 2016

Élelmiszerbiztonsági Szemelvények gyűjteménye

Élelmiszerbiztonsági Szemelvények gyűjteménye

Amit az édesítőszerekről tudni kell

Amit az édesítőszerekről tudni kell

Élelmiszerek által közvetített megbetegedések alakulása

Élelmiszerek által közvetített megbetegedések alakulása

Országos Közétkeztetési Szakácsverseny - Döntős Receptek

Országos Közétkeztetési Szakácsverseny - Döntős Receptek

Éhezünk és pazarolunk

Éhezünk és pazarolunk

Gabonaalapú élelmiszerek fuzárium toxin szennyezettségének csökkentési lehetőségei

Gabonaalapú élelmiszerek fuzárium toxin szennyezettségének csökkentési lehetőségei

Új élelmiszerek és új élelmiszer-összetevők engedélyezése

Új élelmiszerek és új élelmiszer-összetevők engedélyezése

Magas nitrát tartalmú zöldségek fogyasztásának kockázata csecsemőknél
2015. február 26.

Magas nitrát tartalmú zöldségek fogyasztásának kockázata csecsemőknél

A nyers tej fogyasztás kockázatai

A nyers tej fogyasztás kockázatai

Hazai fűszerpaprikák az élvonalban - háttéranyag
2014. december 11.

Hazai fűszerpaprikák az élvonalban - háttéranyag

06-80-263-244 − Zöld szám a biztonságos élelmiszerekért

06-80-263-244 − Zöld szám a biztonságos élelmiszerekért

Mikor gondoljunk élelmiszer közvetítette megbetegedésre? (közismert néven ételmérgezésre, ételfertőzésre)

Mikor gondoljunk élelmiszer közvetítette megbetegedésre? (közismert néven ételmérgezésre, ételfertőzésre)

Élelmiszerek okozta megbetegedések megelőzése

Élelmiszerek okozta megbetegedések megelőzése

Élelmiszerláncismeretek általános iskolásoknak

Élelmiszerláncismeretek általános iskolásoknak

Országos Közétkeztetési Szakácsverseny (OKÉS) - Döntős Receptek

Országos Közétkeztetési Szakácsverseny (OKÉS) - Döntős Receptek

Pálinka termékek

Pálinka termékek