Vissza

Meghatalmazás lépései MAGÁNSZEMÉLY esetén

Meghatalmazás lépései MAGÁNSZEMÉLY esetén

Meghatalmazás lépései MAGÁNSZEMÉLY esetén

Magánszemély (egyéni vállalkozó, kistermelő, őstermelő) esetén a keresési feltételek a következők:

  • MVH regisztrációs szám vagy NÉBIH partnerazonosító és a magánszemély (meghatalmazó) születési dátumának együttes beírása hozhat eredményt a „Keresés” gomb megnyomását követően.
  • Ha nem ismeri MVH regisztrációs számát vagy NÉBIH partnerazonosítóját, úgy a „Személyes adatok megadása”gombra kattintva a pirossal jelzett adatok megadásával, majd a „Keresés” gomb megnyomásával tud keresni nyilvántartásunkban.
  • Amennyiben a keresés azt az eredményt hozta, hogy a meghatalmazó magánszemély nem szerepel a nyilvántartásban, akkor a „Személyes adatok megadása”- gombra kattintva fel lehet vinni a meghatalmazót a nyilvántartásba.

 

Amennyiben bármely keresés eredményeként a program megtalálta a meghatalmazót, akkor a nyilvántartott adatokat megjeleníti a felületen. A megjelenített adatok közül, ha hiányzik a meghatalmazó adóazonosító jele, akkor azt kötelező beírni.

Ezen a felületen kizárólag e-mail cím és telefonszám módosítható. Egy e-mail címmel mindenképpen rendelkezni kell, mert a felügyeleti díjjal kapcsolatos információkat elektronikus levélben küldjük ki.

 

A hibás adatokat T1-partner bejelentő lap kitöltésével, valamint hivatalunkhoz postai úton történő megküldésével tudja pontosítani. Levelezési cím: 1525 Budapest, Pf.121. Hivatalunk a T1-es partner bejelentő lap rögzítését követően e-mail-ben, vagy telefonon értesíti az Ügyfelet.

A meghatalmazás hitelesítése ügyvéd, vagy két tanú által lehetséges.

 

A szürke mezőben szereplő információk elolvasását követően az „Elfogadom” rubrikát kipipálva, majd a „Meghatalmazás mentése” gombra kattintva (amennyiben minden szükséges adat kitöltésre került) a kitöltött Meghatalmazás pdf formátumban jelenik meg a felületen.

Következő lépésként a meghatalmazást ki kell nyomtatni, aláírni, majd postai úton eljuttatni a következő címre: NÉBIH – 1525 Budapest, Pf. 121.

Ha nem töltötte ki megfelelően a meghatalmazás elkészítéséhez szükséges felületet, akkor a „Meghatalmazás mentése” mezőre kattintva a rendszer a lap tetején hibaüzenetben jelzi, hogy milyen adatok megadása szükséges még.

A meghatalmazás elkészülte után lehetőség van azonnal továbblépni a bevallási felületre és elkészíteni a bevallást.


Átlagos (0 Szavazatok)