Vissza

Felügyeleti díj bevallásához szükséges meghatalmazás

Felügyeleti díj bevallásához szükséges meghatalmazás

Felügyeleti díj bevallásához szükséges meghatalmazás

FONTOS! A már elkészített, kinyomtatott és hivatalunkhoz megküldött meghatalmazások visszavonásig érvényesek, új meghatalmazás készítésére – amennyiben a meghatalmazó vagy meghatalmazott adataiban nem történt változás – nincs szükség.

Felügyeleti díj bevalláshoz kapcsolódó új meghatalmazási formanyomtatvány (6. menüpont) kiállítása kizárólag abban az esetben szükséges, ha a Meghatalmazó és/vagy Meghatalmazott tekintetében változás következett be. Az új meghatalmazás elkészítésének feltétele, a rendszerben lévő – aktualitását vesztett – meghatalmazás törlése.

 

Amennyiben MEGHATALMAZOTTKÉNT kíván eleget tenni bevallási kötelezettségének, úgy a 6. menüpontot válassza (magánszemély vagy cég/szervezet részéről egyaránt)

FONTOS! Társas vállalkozás/gazdálkodó szervezet tisztségviselője (ügyvezető, beltag) is meghatalmazottként köteles elkészíteni a bevallást. Saját jogon nem teheti meg, hiszen a tisztségviselő, mint magánszemély lépett be az ügyfélkapun, így Ő nem egyenlő a vállalkozással.

SAJÁT JOGON (8. menüpont) kizárólag magánszemély (egyéni vállalkozó, kistermelő, őstermelő) készíthet bevallást. A meghatalmazott adatainál az „E-mail cím (meghatalmazáshoz)” mezőt kötelező kitölteni. A meghatalmazás az itt megadott e-mail címre is meg fog érkezni.

Amíg a kinyomtatott, aláírt meghatalmazás nem érkezik be hivatalunkba – addig inaktív marad –, de a bevallás ettől függetlenül kitölthető és beküldhető.

A meghatalmazás mentését követően a rendszer automatikusan felajánlja a továbblépést a bevallási felületre:

Az elkészített meghatalmazások a 4. menüpontban lekérdezhetők, az 5. menüpontban pedig szükség szerint törölhetők. Amennyiben a meghatalmazást törölni kívánja, úgy az elkészített bevallás nem lesz látható a meghatalmazott számára.

Bevallás elkészítésére a 7. menüponton keresztül van lehetőség (Felügyeleti díj bevallások kezelése meghatalmazottként), illetve a már beküldött bevallást is itt tudja megtekinteni.

Természetesen itt csak azok a meghatalmazók szerepelnek, akiknek a 6. menüpontban meghatalmazást készítettek.


Átlagos (0 Szavazatok)