null Szennyeződött tejet hívtak vissza a forgalomból

Frissítve 09.27. - Szennyeződött tejet hívtak vissza a forgalomból

2018. szeptember 27, csütörtök

Fogyasztói bejelentés alapján vizsgálta a Nébih a 22.01.2019. minőségmegőrzési idővel ellátott, 2,8%-os, 1 literes S-Budget UHT tejet. A termék mikrobiológiai szennyezettségét a laboratóriumi vizsgálatok is megerősítették, ezért a Nébih elrendelte annak forgalomból való kivonását és fogyasztóktól történő visszahívását. FRISSÍTÉS A CIKKBEN!

Frissítés – 2018. szeptember 27.

Újabb, a gyártási folyamat során szennyeződött UHT tejet vont ki a forgalomból a Nébih. A szennyeződés elszórtan, azaz a termék nem minden dobozában fordul elő. A Nébih a maximális biztonság érdekében döntött a teljes tétel visszahívása mellett.

Azonosító adatok:

  • terméknév: AUC UHT TEJ 1,5% 1L
  • minőségmegőrzési idő: 24.01.2019.
  • gyártási azonosító: 209.S.
  • gyártó üzem engedélyezési száma: HU 260 EK
  • forgalmazó: Auchan Magyarország Kft.

Az áruházláncban az érintett tételt már levették az üzletek polcairól, a visszavitt termékek vételárát pedig – tájékoztatásuk szerint– megtérítik a vásárlóknak.

 

Korábban írtuk – 2018. szeptember 14.

A termék a gyártási folyamat során szennyeződött, érzékenyebb embereknél a tej elfogyasztása enteriális tüneteket (hányás, hasmenés, hidegrázás) okozhat.

Azonosító adatok

  • terméknév: S-BUDGET UHT tej 2,8% 1l
  • minőségmegőrzési idő: 22.01.2019.
  • gyártó üzem engedélyezési száma: HU 260 EK
  • forgalmazó: SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

A hatóság kéri, hogy aki rendelkezik a fenti azonosító adatokkal ellátott termékkel, ne fogyassza el. Az érintett üzletlánc tájékoztatása szerint a visszavitt termékek vételárát megtérítik a vásárlóknak.


Friss hírek

2024. április 22, hétfő

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.

Tovább >

2024. április 22, hétfő

Vegyes eredményekkel és számos szankcióval zárult az idei tavaszi szezonális ellenőrzés

Március 1. és április 1. között tavaszi szezonális ellenőrzés zajlott az egész országban. A Nébih irányításával az élelmiszerlánc-felügyeleti szervek 2420 ellenőrzést végeztek, több mint 15 millió forint értékben szabtak ki bírságot, és mintegy 13 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból. A hatósági felügyelők leggyakrabban higiéniai, nyomonkövethetőségi és a dolgozók egészségügyi alkalmasságával kapcsolatos hiányosságokat tapasztaltak. Laboratóriumi vizsgálat céljából a húsvéti időszak népszerű termékeit: a tormákat és a sonkákat vették górcső alá. A cél az volt, hogy az ünnepek alatt is kizárólag biztonságos élelmiszerek kerüljenek a családok asztalára.

Tovább >