null 2017-ben is érdemes turista állami horgászjegyet váltani

2017-ben is érdemes turista állami horgászjegyet váltani

2017. április 4, kedd

Több mint huszonnyolcezren regisztráltak a turista állami horgászjegy (TUHIR) online felületén, és több mint tizennégyezerren váltottak turista állami horgászjegyet a rendszer 2014 májusi indulása óta. A 90 napos jegy idén is jó lehetőség a pecások számára.

Tovább nő az érdeklődés a turista állami horgászjegy iránt. Az adatok alapján a regisztrálók több mint fele ki is váltja a turista állami horgászjegyet, amelynek segítségévél bárki könnyen hódolhat a horgászat szenvedélyének. A regisztrálók között számos külföldi (többek között amerikai, angol, ausztrál, holland, német, román, svéd) állampolgár is található.

A TUHIR rendszerről és a kiváltás menetéről alábbi cikkünkben olvashatnak bővebben: http://portal.nebih.gov.hu/-/turista-allami-horgaszjegy-2017-ben-is


Friss hírek

2024. április 25, csütörtök

„Kukába az élelmiszerpazarlással” – plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából „Kukába az élelmiszerpazarlással” címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.

Tovább >

2024. április 24, szerda

A tavaszi esőzés egy vármegye kivételével elmosta a tűzgyújtási tilalmat

Az ország keleti részén lehullott csapadéknak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2024. április 25-től három vármegyében is visszavonja a tűzgyújtási tilalmat. Bács-Kiskun vármegyében azonban továbbra is érvényben marad a tilalom.

Tovább >