Vissza

Részletes információk

E425
Konjak
Emulgeálószer, fényezőanyag, nedvesítőszer, stabilizátor, sűrítőanyag, zselésítőanyag
Nagyobb mennyiségben fogyasztva hashajtó hatású.
Igen

Egyéb elnevezések: 

  • E 425(i): Konjakgumi
  • E 425(ii): Konjak-glükomannán

Rövid leírás: A konjakliszt az Amorphophallus konjac ázsiai évelő növény gyökeréből előállított tisztítatlan nyers termék. A konjakgyantát a konjaklisztből vizes extrakcióval, a konjak-glükomannánt etanollal történő mosással állítják elő. Fő összetevőjük a vízben oldódó, nagy molekulatömegű poliszacharid, a glükomannán. 

Példák engedélyezett felhasználásra: aszpikok, fagyasztott dessszertek,szószok

További információ (angol nyelven): 

https://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/4864