Vissza

Részletes információk

E340
Kálium-foszfátok
Emulgeálósó, emulgeálószer, kelátképző anyag, nedvesítőszer, savanyúságot szabályozó anyag, stabilizátor, sűrítőanyag
Vesebetegek számára a túlzott foszforbevitel nem javasolt.
Igen

Egyéb elnevezések:

  • E 340(i): Monokálium-foszfát
    •     Egybázisú kálium-foszfát; Monokálium-monofoszfát; Monokálium- ortofoszfát
  • E 340(ii): Dikálium-foszfát 
    •     Dikálium-monofoszfát; Szekunder kálium-foszfát; Dikálium-ortofoszfát; Kétbázisú kálium-foszfát
  • E 340(iii): Trikálium-foszfát 
    •     Hárombázisú kálium-foszfát; Trikálium-ortofoszfát 

Rövid leírás: A foszfátok a természetben minden élő szervezetben előfordulnak. Az ipar foszfáttartalmú ásványokból állítja elő. 

Példák engedélyezett felhasználásra: főtt sonkák, sűrített tejek, ömlesztett sajtok, desszertek

További információ (angol nyelven):