Vissza

Részletes információk

E101
Riboflavin
Színezék
nem ismert
Nem

Egyéb elnevezések: 

  • E 101(i): Riboflavin 
  • Laktoflavin
  • E 101(ii): Riboflavin-5'-foszfát
  • Nátrium-riboflavin-5′-foszfát

Rövid leírás: Élénk citromsárga színű vegyület. Megtalálható a zöld színű zöldségekben, májban, tejben, húsban, halban, tojásban, élesztőben. Korábban kémiai szintézis útján, mostanában bizonyos baktérium vagy gomba felhasználásával történő fermentációval állítják elő. Táplálkozási szempontból B2-vitaminként fontos. Alumíniumlakk formájában is használható.

Példák engedélyezett felhasználásra: édesipari termékek, italporok, salátaöntetek, étrend-kiegészítők, energiaitalok

További információ (angol nyelven):
http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/doc/3357.pdf