null Újabb ASP-s vaddisznók a heves megyei különösen ellenőrzött területen

Újabb ASP-s vaddisznók a heves megyei különösen ellenőrzött területen

2018. május 2, szerda

A Nébih laboratóriumi vizsgálatai május 1-jén további 3 elhullott egyedből származó mintában mutattak ki ASP fertőzöttséget. Mindhárom hulla egy helyszínről, a Heves megye Pálosvörösmart település közeléből származott, ami az eddigi ASP esetektől kb. 2,5 km-re, a különösen ellenőrzött területen belül található.

A korábban elrendelt intézkedéseken túl újabb korlátozások bevezetésére továbbra sincs szükség. Az ország egyes területeinek ASP kockázati besorolását, az új esetek figyelembe vételével, a szakértői csoport felülvizsgálja.

A továbbiakban a különösen ellenőrzött területeket érintő eseményekről a Nébih interaktív térképén és kereshető településlistáján tájékozódhatnak az érdeklődők.

A betegséggel kapcsolatban – a fentieken túl – további információk találhatók a Nébih tematikus aloldalán: http://portal.nebih.gov.hu/afrikai-sertespestis


Friss hírek

2024. április 19, péntek

Változnak az állategészségügyi diagnosztikai vizsgálatok költségei

A Nébih ezúton tájékoztatja az ügyfeleit, hogy 2024. május 1-től az utánvétes fizetési módhoz kapcsolódó költségekben változás várható.

Tovább >

2024. április 19, péntek

Májusban fontos határidő érkezik a szőlő-szaporítóanyagot termesztők és forgalmazók számára

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

Tovább >