null Új telephelyre költözik az Állattenyésztési Laboratórium és a Szaporítóanyag Depó

Új telephelyre költözik az Állattenyésztési Laboratórium és a Szaporítóanyag Depó

2018. július 13, péntek

2018. július 18-tól új helyszínen, a Nébih Tábornok utcai telephelyének B épületében folytatja munkáját a Állattenyésztési Laboratórium és a Szaporítóanyag Depó. Az újonnan kialakított, modernebb műszaki eszközökkel és berendezésekkel felszerelt komplexum révén hatékonyabbá válnak a szaporítóanyagokkal kapcsolatos mikrobiológiai vizsgálatok.

Az Állattenyésztési Laboratórium és a Szaporítóanyag Depó 2018. július 16-ig még a megszokott helyen, a Keleti Károly utca 24-ben (II. kerület) üzemel. A vizsgálatok július 17-én – a költözés ideje alatt – szünetelnek, míg július 18-ától már az új helyszínen (1143 Budapest, Tábornok u. 2. B épület) végzik a szaporítóanyagokkal kapcsolatos andrológiai vizsgálatokat a Nébih szakemberei.


Friss hírek

2024. április 22, hétfő

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.

Tovább >

2024. április 22, hétfő

Vegyes eredményekkel és számos szankcióval zárult az idei tavaszi szezonális ellenőrzés

Március 1. és április 1. között tavaszi szezonális ellenőrzés zajlott az egész országban. A Nébih irányításával az élelmiszerlánc-felügyeleti szervek 2420 ellenőrzést végeztek, több mint 15 millió forint értékben szabtak ki bírságot, és mintegy 13 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból. A hatósági felügyelők leggyakrabban higiéniai, nyomonkövethetőségi és a dolgozók egészségügyi alkalmasságával kapcsolatos hiányosságokat tapasztaltak. Laboratóriumi vizsgálat céljából a húsvéti időszak népszerű termékeit: a tormákat és a sonkákat vették górcső alá. A cél az volt, hogy az ünnepek alatt is kizárólag biztonságos élelmiszerek kerüljenek a családok asztalára.

Tovább >