null Tudnivalók a lótartással kapcsolatos adategyeztetésről

Tudnivalók a lótartással kapcsolatos adategyeztetésről

2018. április 4, szerda

Tudnivalók a lótartással kapcsolatos adategyeztetésről

A Magyar Államkincstár (MÁK) a közelmúltban adategyeztetésre felhívó levelet küldött a lovak tartásával kapcsolatos támogatásokban érintett ügyfelei számára. A levélben arra kérték a tartókat, hogy a NÉBIH-hel egyeztessék az Országos Lótenyésztési Információs Rendszerben (OLIR) lovaikról nyilvántartott adatokat, tekintve, hogy a támogatási jogosultságot ezen adatbázis alapján ellenőrzi a MÁK.

Felhívjuk a lótartók figyelmét, hogy amennyiben tájékoztatást szeretnének kapni az OLIR-ban nyilvántartott lovaikról, kérelmüket az alábbiak figyelembevételével nyújtsák be a NÉBIH-hez:

  1. A kérelmet kizárólag írásban lehet benyújtani a 1537 Budapest, Pf. 407. postai címen, vagy elektronikus levélben az erre a célra létrehozott loinfo@nebih.gov.hu email címen.
  2. A kérelmen a pontos azonosításhoz szükséges megadni a nevet és az ügyfél azonosító számot, (ügyfél azonosító szám hiányában a születési helyet és időt is). Cég esetén a név mellett az adószámot is kérjük feltüntetni. Adatvédelmi okokból kizárólag az adatgazda (tulajdonos, vagy tartó) számára áll módunkban adatokat kiadni.
  3. Felhívjuk a figyelmet, hogy a közölt adatok csak a lekérdezés napjára érvényesek, későbbi adatbejelentések következtében az adatok módosulhatnak. A megküldött adategyeztetőn szereplő adatok tájékoztató jellegűek, a támogatások kapcsán a MÁK eljárásaiban nem használhatók. A MÁK a támogatási jogosultság ellenőrzéséhez szükséges adatokat a támogatási, illetve a kifizetési kérelmek benyújtását követően közvetlenül a NÉBIH-től kéri meg.
  4. A kérelmeket beérkezési sorrendben dolgozzuk fel, kérjük vegyék figyelembe, hogy torlódás esetén a válaszadás elhúzódhat.
  5. A válaszban a lekérdezés napján az ügyfél tartásában és/vagy tulajdonában lévő lovak azonosítóját, fajtáját (ha van) és a tulajdonosi, vagy tartói jogviszony kezdeti és vége dátumait adjuk meg. Amennyiben eltérést tapasztal az általunk nyilvántartott és a valós adatok között, a teendőkről a +36-1/336-9108, vagy a +36-1/316-0663 telefonszámon érdeklődhetnek.

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >