null Több mint 3 tonna lejárt karácsonyi csokoládét foglalt le a NÉBIH

Több mint 3 tonna lejárt karácsonyi csokoládét foglalt le a NÉBIH

2016. december 22, csütörtök

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal EKÁER csoportjának megkeresése alapján tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) egy törökbálinti raktárban. A hatóság a vizsgálat során több mint 3 tonna édességet és édesipari alapanyagot vont ki a forgalomból.

A NAV munkatársai a magyar- román határról egy törökbálinti helyszínre kísértek egy román kamiont, amely 15 tonna édesipari terméket szállított. Mivel az ellenőrzést végzők a szállított és a már raktározott árukkal kapcsolatban gyanús körülményeket észleltek, értesítették a NÉBIH-et. A raktérben az előzetes vizsgálat alapján lejárt minőségmegőrzési idejű tételek voltak. Emellett a raktárban megtalálható volt az előző napi szállítmány is, így összesen 30 tonna (64 raklap) édességet vizsgáltak át a NÉBIH szakemberei.

Az akció során a hatóság ellenőrei összesen 3364 kg lejárt édességet és édesipari alapanyagot vontak ki a forgalomból.

Az eljárás folyamatban van. Az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

Kiemelt Ügyek Igazgatósága

Kapcsolódó anyagok:
közlemény letölthető formában
képek tömörítve

 

Az ellenőrzés közben feltárt hibákat, hiányosságokat bemutató videó a cikkben leírtak vizuális bemutatására szolgál, többletinformációt nem tartalmaz.



Friss hírek

2024. április 24, szerda

A tavaszi esőzés egy vármegye kivételével elmosta a tűzgyújtási tilalmat

Az ország keleti részén lehullott csapadéknak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2024. április 25-től három vármegyében is visszavonja a tűzgyújtási tilalmat. Bács-Kiskun vármegyében azonban továbbra is érvényben marad a tilalom.

Tovább >

2024. április 22, hétfő

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.

Tovább >