null Országos Közétkeztetési Szakácsverseny - Döntős Receptek

Országos Közétkeztetési Szakácsverseny - Döntős Receptek

Hivatalunk kiíróként és a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége 2017-2018-ban is meghirdette a közétkeztetői szakácsversenyt, felismerve annak jelentőségét a mai hazai közétkeztetés megújulásában, színvonalának javításában, a friss, idényjellegű, egyes méltatlanul mellőzött hazai élelmiszerek felhasználásának népszerűsítésében.

Ebben a versenyben azonban mindenki nyerhet! Nyer a közétkeztetési szakács szakma, nyertek a képviselt étkeztetők, a nézők és a szervezők is. A résztvevők kitartása, fegyelmezettsége és a verseny emelkedett hangulata szavakkal leírhatatlan! 

Reményeink szerint a legnagyobb nyertesek a fogyasztók lesznek a mindennapi étkezések során. Ennek szándékával adjuk kézbe a receptgyűjteményt, amelyben a nyersanyag kiszabatok mindig 10 adagra vonatkoznak. Merítsenek belőle új ötleteket! Az itt bemutatott ételeket, vagy azok egy-egy részletét, a konyhák sajátosságait, a beszerzési lehetőségeket, a fogyasztók elvárásait figyelembe véve lehet variálni, és érdemes továbbgondolni.

A versenynek nem volt része a tápanyagszámítás, de segítve a receptgyűjtemény felhasználóit, egy tapasztalt dietetikus kiszámolta az egyes ételek tápanyagtartalmát. Sőt a főételeket a receptek alapján egy profi séf ismételten megfőzte, és azok valós tápanyagtartalmát a NÉBIH akkreditált laboratóriumában megmértük. Ezeket a számított, illetve mért tápanyagértékeket is megtalálják a kiadványunkban, az egyes ételek receptjei mellett. 

Kapcsolódó anyag
Döntős receptek 2013
Döntős receptek 2014
Döntős receptek 2016


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >