null Nem jelölt tejet tartalmaz a kínai sütemény

Nem jelölt tejet tartalmaz a kínai sütemény

2018. március 7, szerda

Kínában előállított  vörösbabos - dinnyemagos süteményben nyomokban tej összetevőt (kazein-t) mutatott ki a svéd hatóság. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a RASFF-rendszeren  keresztül értesült az esetről.

A kifogásolt termék  az EU több tagállamában, többek között  Magyarországon is forgalomba került.

A termék azonosító adatai:

A termék neve: „Beautiful butterfly” Red beans cake with melon seeds

  • Kiszerelés: 270 gr
  • A termék tételszáma: 19 220 016
  • Minőség megőrzési ideje: 30.10.2018
  • RASFF referenciaszám: 2018.0504

A sütemény a tejallergiában és tejcukor-érzékenységben szenvedőknek panaszt okozhat, ezért a Nébih felhívja az arra érzékeny fogyasztók figyelmét, hogy amennyiben vásároltak a kifogásolt termékből, ne fogyasszák el!


Friss hírek

2024. április 24, szerda

A tavaszi esőzés egy vármegye kivételével elmosta a tűzgyújtási tilalmat

Az ország keleti részén lehullott csapadéknak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2024. április 25-től három vármegyében is visszavonja a tűzgyújtási tilalmat. Bács-Kiskun vármegyében azonban továbbra is érvényben marad a tilalom.

Tovább >

2024. április 22, hétfő

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.

Tovább >