null Megújult az EFSA Journal

Megújult az EFSA Journal

2017. október 9, hétfő

Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) bejelentette, hogy elérhető az EFSA Journal megújult platformja. 

Az új felületen számos új lehetőséget találnak az érdeklődők:

  • jobb link-kapcsolódást az EFSA honlapjához;
  • továbbfejlesztetett keresést (mely az EFSA Journalt és az azokhoz mellékelt tanulmányokat [Supporting Publications] együttesen dolgozza fel, valamint találatai korlátozhatóak az egyes tudományos testületekre [Scientific Panels] vagy a tudományos bizottságra [Scientific Committee]);
  • a cikkek mérőszámait, így idézettségét és elérését;
  • tematikus cikkgyűjteményeket (Virtual Issues);
  • kiemelt cikkeket.

A Journal egyéb funkcionalitása, így például a cikkek, hivatkozások, absztraktok és idézők elérési módja nem változott jelentősen. A Journal továbbra is szabadon olvasható bárki számára.

Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság a következő hetekben tervezi elindítani további újítását, az EFSA Journal applikációját.

A hatóság kérése, hogy akinek kérdése van a megújult oldallal kapcsolatban, a efsajournal@efsa.europa.eu címre továbbítsa azt.

Hivatalunk az EFSA Focal Pointon keresztül értesül az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságot érintő hírekről.

Friss hírek

2024. április 18, csütörtök

A magyar fogyasztók aflatoxin terhelését vizsgálták a Nébih szakemberei

A Debreceni Egyetem és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közös projektben vett részt: „A magyar fogyasztók rövid és hosszú távú aflatoxin-terhelésének meghatározása a tejtermékláncban és a kockázatkezelő intézkedések megalapozása”-címmel. A szakemberek megállapították, hogy a hazai lakosságot jelenleg nem fenyegeti jelentős aflatoxin egészségügyi kockázat. Bár azonnali ellenintézkedések nem szükségesek, a takarmányok és élelmiszerek folyamatos ellenőrzése a lehetséges aflatoxin szennyeződésekre mégis indokolt és javasolt.

Tovább >

2024. április 16, kedd

Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét újra elérte a madárinfluenza

Madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több állattartó telepén is a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az érintett állományok felszámolása, valamint a járványügyi nyomozás folyamatban van. A hatóság a madárinfluenza újbóli jelenléte miatt ismételten felhívja az állattartók figyelmét a járvány elleni védekezés fontosságára.

Tovább >