null Magyarországról származó „robbanásveszélyes” gyermekpezsgő

Magyarországról származó „robbanásveszélyes” gyermekpezsgő

2018. február 9, péntek

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a RASFF rendszeren keresztül értesült arról, hogy élesztővel szennyezett - és a gázképződés következtében „robbanásveszélyes” - gyermekpezsgőt hívott vissza az osztrák METRO.

Az osztrák hatóság bejelentése szerint, vállalati önellenőrzés alapján visszahívják a „Kindersekt Disney Die Eiskönigin, Traube”  és a „Kindersekt Disney Mickey Mouse, Traube” 0,75 literes kiszerelésű gyermekpezsgők bizonyos tételeit, a termékek élesztővel való szennyeződése miatt.

A termék adatai:

  • Márka: „Kindersekt Disney Die Eiskönigin, Traube”  és „Kindersekt Disney Mickey Mouse, Traube”
  • Tételszám: nem ismert
  • Kiszerelés: 0,75 liter
  • Minőség-megőrzési idő: 2019.10.23.
  • RASFF referenciaszám: 2018.0306

Az osztrák hatóság azért döntött a termékek visszahívása mellett, mert a fermentációs folyamat folytatódása esetén előfordulhat a pezsgős palack belső nyomásának növekedése, ami végül szétrobbanthatja az üveget.

A kifogásolt gyermekpezsgőkből 5 magyar fogyasztó is vásárolt Ausztriában 1-1 üveggel, akiket az osztrák METRO levélben értesít.

A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy aki vásárolt a fenti azonosítókkal ellátott árucikkből, saját biztonsága érdekében ne fogyassza azt el!



Friss hírek

2024. március 28, csütörtök

Elérhetőek az első eredmények: a tavalyinál többször volt szükség az élelmiszerbiztonsági felügyelők aktív fellépésére

Március első napján vette kezdetét az idei tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, melyet dr. Nobilis Márton a húsvéti ünnepek élelmiszerbiztonsága érdekében rendelt el. A március 17-ig tartó első szakaszban a tavalyi évhez képest többször kellett az élelmiszerbiztonsági felügyelőknek intézkedniük annak érdekében, hogy az ünnepi asztalokra kerülő ételek kivétel nélkül biztonságosak és megfelelő minőségűek legyenek. A sok éves múltra visszatekintő, megbízható élelmiszerlánc-felügyeleti hálózat természetesen ezúttal sem hagyta cserben a fogyasztókat, érdekeik védelmében aktívan fellépett a hatóság – hangsúlyozta az élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár.

Tovább >

2024. március 26, kedd

Nyilatkozat a növényvédelmi tevékenység felelőséről

A növényvédelmi szolgáltatási tevékenységről a támogatásokban részesülők szolgáltatnak adatot. Az adatszolgáltatás kötelező jellegű, és a Magyar Államkincstár egységes kérelem benyújtására szolgáló felületén történik.

Tovább >