null Eredményesen zárult az élelmiszerbiztonsági Twinning projekt

Eredményesen zárult az élelmiszerbiztonsági Twinning projekt

2018. november 28, szerda

2018. november 2-án zárult az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) törökországi élelmiszerbiztonsági intézményfejlesztési (Twinning) projektje. A közel három évig tartó magyar-francia-török együttműködés eredményeként létrejött projektet 2 millió euróval támogatta az európai uniós előcsatlakozási alap.

A „Kapacitásépítés az élelmiszer- és takarmánybiztonság területén az európai uniós elvárásoknak megfelelően, a közegészségügy színvonalának emelése érdekében” nevet viselő program elsődleges célja az volt, hogy az Európai Uniós tagságra pályázó Törökország eredményeket érjen el az élelmiszerbiztonság és a közegészségügy javításának területén. Ugyanakkor a résztvevő országok szakértői segítséget nyújtottak az ázsiai ország állami szerveinek az EU harmonizáció, az EU követelményeknek való megfelelés tekintetében is.

A magyar szakemberek törökországi jelenléte mellett, a hazai partnerintézmények számos magyarországi tanulmányutat is szerveztek. Ezek során több mint hatvan török szakértőnek nyílt lehetősége arra, hogy megismerje a magyar élelmiszer-biztonsági rendszer felépítését és szakmai alapjait.

Az agrártárca ezzel folytatta sikeres Twinning tevékenységét, a most lezárult program az elmúlt évek tizenegyedik eredményes ikerintézményi projektje.

Forrás: AM Sajtó


Friss hírek

2024. április 19, péntek

Változnak az állategészségügyi diagnosztikai vizsgálatok költségei

A Nébih ezúton tájékoztatja az ügyfeleit, hogy 2024. május 1-től az utánvétes fizetési módhoz kapcsolódó költségekben változás várható.

Tovább >

2024. április 19, péntek

Májusban fontos határidő érkezik a szőlő-szaporítóanyagot termesztők és forgalmazók számára

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

Tovább >