null Egy hétvége alatt több mint ezer erdőőrrel gyarapodott az erdészeti hatóság állománya

Egy hétvége alatt több mint ezer erdőőrrel gyarapodott az erdészeti hatóság állománya

2015. június 12, péntek

Június 13-14-én erdőtűz-megelőzési kalandpályával vár kicsiket és nagyokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Erdészeti Igazgatósága a Hajógyári-szigeten berendezett Gyerek Szigeten. A játékos oktatóprogram az ingyenes rendezvény első hétvégéjén már bizonyított: 1500 kisgyermek rakott tüzet, színezett, ugrált, locsolt, kirakózott, hogy aztán büszke erdőőrré avassák őket.

Az erdőtüzek 99%-át mi emberek okozzuk gondatlanságból és ismerethiányból fakadóan, így az erdészeti hatóság munkatársai a legkisebbek hasznos és játékos informálásával szeretnék még hatékonyabbá tenni az erdőtűz-megelőzési programot.

A Gyerek Sziget programsorozat júniusi első és második hétvégéjén minden korosztályú gyermek próbára teheti memóriáját, gyakorlati és fizikai állóképességét, valamint kreativitását a NÉBIH Erdészeti Igazgatósága LIFE+ uniós pályázatának köszönhetően létrejött FIRELIFE Erdőtűz-megelőzési kalandpálya állomásain. A bátrabbak még névre szóló erdőőr oklevelet is kapnak az egyéb ajándékok mellett.

Az első hétvége tapasztalatai alapján elmondható, hogy a látogatók a szórakoztató feladatokon keresztül sok hasznos információval is gazdagodtak. A június 6-7-i hétvégén csaknem 1500 kisgyermek rakott tüzet, színezett, ugrált, locsolt, kirakózott, hogy aztán büszke erdőőrré avassák őket.

Aki az elmúlt hétvégén lemaradt a programokról, június 13-14-én még bepótolhatja a Gyerek Sziget Erdőtüzes kalandpályáján. Azokat a gyerekeket, akik szeretnének kis erdőőrré válni, esetleg megtanulni, hogyan lehet a kirándulásokon tüzet rakni, szeretettel várják a hatóság szakemberei mindkét nap délelőtt 10-től délután 18 óráig a NÉBIH sátornál a Hajógyári-szigeten!

Információk és térkép a helyszínről:
http://erdotuz.hu/erdotuzes-kalandpalya-a-gyerek-szigeten/

 

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Erdészeti Igazgatóság

 

Kapcsolódó anyagok:
                    közlemény letölthető formában 
                    képek tömörítve

 



Friss hírek

2024. március 28, csütörtök

Elérhetőek az első eredmények: a tavalyinál többször volt szükség az élelmiszerbiztonsági felügyelők aktív fellépésére

Március első napján vette kezdetét az idei tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, melyet dr. Nobilis Márton a húsvéti ünnepek élelmiszerbiztonsága érdekében rendelt el. A március 17-ig tartó első szakaszban a tavalyi évhez képest többször kellett az élelmiszerbiztonsági felügyelőknek intézkedniük annak érdekében, hogy az ünnepi asztalokra kerülő ételek kivétel nélkül biztonságosak és megfelelő minőségűek legyenek. A sok éves múltra visszatekintő, megbízható élelmiszerlánc-felügyeleti hálózat természetesen ezúttal sem hagyta cserben a fogyasztókat, érdekeik védelmében aktívan fellépett a hatóság – hangsúlyozta az élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár.

Tovább >

2024. március 26, kedd

Nyilatkozat a növényvédelmi tevékenység felelőséről

A növényvédelmi szolgáltatási tevékenységről a támogatásokban részesülők szolgáltatnak adatot. Az adatszolgáltatás kötelező jellegű, és a Magyar Államkincstár egységes kérelem benyújtására szolgáló felületén történik.

Tovább >