null Budapest XVII.ker.-148.számú vizsgálat-Balassi Gimnázium Tálalókonyha

Budapest XVII.ker.-148.számú vizsgálat-Balassi Gimnázium Tálalókonyha

Budapest XVII.ker.-148.számú vizsgálat-Balassi Gimnázium Tálalókonyha

148.számú vizsgálat- Mintavétel helye (tálalókonyha):

Balassi Gimnázium Tálalókonyha (1173 Budapest, Ferihegyi út 117.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Vegyes gyümölcsleves, Rántott halrúd,

Párolt zöldség, Párolt rizs

 

Mintavétel ideje: 2017.01.25.

Napi adag:275 adag/ebéd

Főzőkonyha: Pensió Közétkeztetési Kft.

Újlak Báziskonyha

(1173 Budapest, Újlak út 10.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Vegyes gyümölcsleves (3 dl /adag)

Külső megjelenés:

Fakó rózsaszínű, fehér pöttyökkel tarkított, zavaros lében közel azonos méretűre aprított almakockák, 1-2 szem magozott meggy, szilva foszlányok, héjdarabok. Ízesítőanyagként egész szegfűszeg és őrölt fahéj szemcsék láthatók.

Állomány:

Hígabban folyó. Sűrítésből eredő fehér pöttyök és néhány csomó látható. Az alma többsége puha, de 1-2 szétfőtt is található. A szilva héja kissé rágós, a meggy túlpuha. Az egyik szem meggyből nincs eltávolítva a mag.

Illat:

Kissé jellegtelen, aromaszegény, enyhe fahéj illatú. Gyümölcs illata nem érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Savanykás, édeskés, kissé sós. A fahéj íze érezhető. Összhatása nem teljesen harmonikus.

Rántott halrúd, Párolt zöldség, Párolt rizs (3 db/0,15 dkg/0,15 dkg/adag)

Külső megjelenés:

3db 3x8,5x1cm-es, viszonylag szabályos hasáb alakú, aranybarnára sült, panírozott halrudacska. A panírréteg nem mindenhol fedi és nem simul szorosan a halhúshoz. A halhús szürkés- barnás színű.

 A rizs hosszúszemű, de zömében törött, apró törmelékes.

Színe szürkés-fehér. Zöldborsó és kukoricaszemek, sárgarépa karikák, változó arányban. A zöldségek élénk színűek, megjelenésre tetszetősek.

Állomány:

A halrúdon vastag panírréteg található, mely visszapuhult, kissé rágóssá vált. A halhús rugalmasan puha, omlós, alaktartó, nem szétmálló. A rizs kissé összetapadt, néhány kisebb, villával könnyen szétnyomható csomót tartalmaz. Néhány szem nem teljesen átfőtt. A zöldségek puhák, a kukorica héja jellegzetesen ropogós, a sárgarépa kissé túlfőtt.

Illat:

Összetevőkre jellemző, nem túl intenzív. Kevésbé fűszeres, idegen szagtól mentes.

Íz:

Összetevőkre jellemző, a hal gyengébben jellegzetes. Kellemesen fűszeres, kellően sós, összhatása harmonikus. Tiszta, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Vegyes gyümölcsleves

Alma kocka

Szilva (felezett)

Meggy magozott

Kristálycukor

Vaníliás cukor

Citromlé

Fahéj őrölt

Szegfűszeg őrölt

Tejföl

Rántott halrúd

Panírozott halrúd

Étolaj

Párolt zöldség

Zöldborsó

Csemegekukorica

Sárgarépa korong

Rama kocka

Párolt rizs

Rizs

Étolaj


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >