Vissza

2017. február 24-ig még lehet jelentkezni az EFSA ösztöndíj programjára

2017. február 24-ig még lehet jelentkezni az EFSA ösztöndíj programjára

2017. február 24-ig még lehet jelentkezni az EFSA ösztöndíj programjára
2017. február 7.

EU-FORA – Európai Élelmiszer-biztonsági Kockázatbecslési Ösztöndíj PhD hallgatóknak és fiatal kutatóknak, szakértőknek (European Food Risk Assessment Fellowship Programme).

Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) EU-FORA öszöndíja egyedülálló lehetőséget nyújt az EU-ban kockázatbecslést végző nemzeti hatóságoknál vagy más Art 36-os szervezetnél dolgozó fiatal munkatársaknak, hogy tudásukat és tapasztalatukat az élelmiszer-biztonsági kockázatbecslésben gyarapíthassák. Az ösztöndíj célja, hogy a kémiai vagy mikrobiológiai kockázatbecslés területén dolgozó szakemberek jelenlegi tudásukat jobban elmélyíthessék. A programra elsősorban a karrierjük kezdetén, illetve közepén lévő szakértők, ill. kutatók jelentkezését várják. A jelentkezést követően az EFSA Ösztöndíj Bizottsága (Fellowship Programme Committee) 2017. márciusában választ ki 15 szakértőt a jelöltek közül, akik részt vehetnek a programban. Az ösztöndíj egy évre szól; ezalatt az ösztöndíjas kutatók a saját országukon kívül egy másik európai szervezetben fognak dolgozni. Az ösztöndíjasok a fogadó intézmény munkájába ez idő alatt teljesen belefolynak, így első kézből szerezhetnek tapasztalatot, és növelhetik tudásukat a tudományos élelmiszer-biztonsági kockázatbecslés több területén is, továbbá szakmai kapcsolatrendszert tudnak kiépíteni. Bár a jelentkezőknek nincs lehetőségük a fogadó intézmény kiválasztására, preferenciájukat a pályázat beadásakor jelezhetik.  

Jelentkezési feltételek a fiatal szakértők és kutatók számára: 
• jelenlegi munkáltatója (legalább egy éve) Art 36-os szervezet (azaz az EFSA alapító rendeletének (178/2002/EK) 36-os cikkelyében meghatározott szervezet; List of Article 36 organisations)
• egyetemi diplomáját az élelmiszerbiztonsághoz köthető területen szerezte (pl. molekuláris biológia, biológia, mikrobiológia, állatorvosi ill. orvosi, mezőgazdaság-tudomány, biokémia, kémia, környezet-tudomány, élelmiszer-technológia vagy toxikológia)
• legfeljebb 15 éves munka tapasztalata van az élelmiszer-biztonság területén
• EU vagy EFTA tagállam állampolgára
• jó angol nyelvtudás alapvető elvárás! (a CEFR szerinti minimum B2 szint)
• motivált abban, hogy karrierjét a jövőben az élelmiszer-biztonsági kockázatbecslés területén folytassa

Az ösztöndíj megpályázására vonatkozó információk: 
• Még a pályázat benyújtása előtt egyeztessen munkáltatójával, hogy az Önt kiküldő szervezet az ösztöndíjban való részvételben Önt támogatja
• Ki kell töltenie egy jelentkezési lapot, amit az EU-FORA program honlapjáról tud letölteni
• Meg kell írnia egy motivációs levelet, hogy miért szeretne a programban részt venni
• Önéletrajzát EUROPASS formátumban kell megírnia, majd a többi dokumentummal együtt az EU-FORA program e-mail címére kell megküldenie.

A pályázatok beadásának határidejét meghosszabbították; az új határidő: 2017. február 24. Ezt követően pályázatát elbírálják, és a döntésről Önt 2017 márciusában értesítik. Az ösztöndíj elnyerése esetén a program 2017 szeptemberében indul. 
Az ösztöndíj programnak saját weboldala van az EFSA honlapján, ahol a programmal kapcsolatos minden további információ elérhető:
http://www.efsa.europa.eu/en/engage/fellowship

Az ösztöndíjjal kapcsolatban felmerülő egyéb kérdések esetén érdeklődni az alábbi e-mail címen lehet, egyben a pályázatokat is erre az e-mail címre kell megküldeni: 
EU-FORA@efsa.europa.eu

Átlagos (0 Szavazatok)

Friss hírek

Erdészeti témájú twinning projekt Grúziában
2017. augusztus 16, szerda

Erdészeti témájú twinning projekt Grúziában

Magyarországra is érkezett fipronillal szennyezett tojás és tojástermék
2017. augusztus 15, kedd

Magyarországra is érkezett fipronillal szennyezett tojás és tojástermék

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei
2017. augusztus 15, kedd

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei

Potencianövelő étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a NÉBIH gyógyszer-hatóanyag jelenléte miatt
2017. augusztus 15, kedd

Potencianövelő étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a NÉBIH gyógyszer-hatóanyag jelenléte miatt

A „nyári termékeknél” is tetten érhető a kettős minőség
2017. augusztus 8, kedd

A „nyári termékeknél” is tetten érhető a kettős minőség

Magyarországon és külföldön forgalmazott élelmiszerek 2017. évi nyári összehasonlító vizsgálata
2017. augusztus 8, kedd

Magyarországon és külföldön forgalmazott élelmiszerek 2017. évi nyári összehasonlító vizsgálata

Nem engedélyezett összetevőket mutattak ki egy sportolóknak szánt, különleges táplálkozási célú élelmiszerben
2017. augusztus 7, hétfő

Nem engedélyezett összetevőket mutattak ki egy sportolóknak szánt, különleges táplálkozási célú élelmiszerben

Ismételten álőstermelőket buktattak le a NÉBIH ellenőrei
2017. augusztus 3, csütörtök

Ismételten álőstermelőket buktattak le a NÉBIH ellenőrei

Súlyos higiéniai problémák miatt zárt be egy budapesti pékséget a NÉBIH
2017. augusztus 3, csütörtök

Súlyos higiéniai problémák miatt zárt be egy budapesti pékséget a NÉBIH

„Ne hagyj az autóban!” – Matrica-kampányt indít a NÉBIH
2017. augusztus 2, szerda

„Ne hagyj az autóban!” – Matrica-kampányt indít a NÉBIH

Keleti szomszédunkban is megjelent az afrikai sertéspestis
2017. augusztus 1, kedd

Keleti szomszédunkban is megjelent az afrikai sertéspestis

Tömegessé vált az amerikai kukoricabogár rajzása
2017. augusztus 1, kedd

Tömegessé vált az amerikai kukoricabogár rajzása

Újabb összefüggések az antibiotikum-használat és az antibiotikum-rezisztencia között
2017. július 31, hétfő

Újabb összefüggések az antibiotikum-használat és az antibiotikum-rezisztencia között

Elérhetőek a Közép-tiszai Erdőtervezési Körzet nyilvános adatai
2017. július 28, péntek

Elérhetőek a Közép-tiszai Erdőtervezési Körzet nyilvános adatai

Ne kockáztassuk a növényi károsítók behozatalát!
2017. július 28, péntek

Ne kockáztassuk a növényi károsítók behozatalát!

EFSA-felülvizsgálat az élelmiszerekhez adott glutamátok biztonságos beviteli szintjéről
2017. július 27, csütörtök

EFSA-felülvizsgálat az élelmiszerekhez adott glutamátok biztonságos beviteli szintjéről